Kevin Durent u akciji (©AFP)
Kevin Durent u akciji (©AFP)

Ameri dali fore Česima, pa ih eliminisali; Durent i Tejtum vodili do 35 razlike

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.07.21. | 15:42

Izabranici Grega Popoviča poveli sredinom druge četvrtine, a od tada je razlika samo rasla. do 35 razlike

Opekli su se košarkaši Sjedinjenih Američkih Država na startu Olimpijskih igara. Savladala ih je Francuska za upozorenje da ima još kandidata koji bi zlato oko vrata, ali brzo se trgla ekipa Grega Popoviča.

Dueli sa Iranom i Češkom poslužili su kao šuterski treninzi. Prvi su pobeđeni 120:66, a drugi 119:84.

Izabrane vesti

Držali su se česi do sredine druge četvrtine. Na šest minuta pre kraja te deonice Kevin Durent je vezao dve trojke i prvi put u meču doneo prednost Amerikancima (34:33, pa 37:33). Od tada je razlika samo rasla, do konačnih plus 35 za Amere. Na kraju prvog poluvremena SAD su imale prednost četiri poena, a presudna je bila treća deonica, u kojoj su NBA zvezde otišle na 20 razlike...

Ovim porazom Česi su eliminisani sa Olimpijskih igara, iako su trenutno drugi na listi trećeplasiranih. Prva je Nemačka i ona definitivno nastavlja takmičenje, a dalje će i Argentina ili Japan, koji su trenutno lošiji od Čeha, ali ko god pobedi imaće takođe četiri boda, uz mnogo bolju koš-razliku, što će biti presudno.

Pomenuti Durent bio je vodeći igrač Amerike dok pitanje pobednika nije rešeno, posle čega ga je Popovič odmarao. Za 28 minuta ubacio je 23 poena, imao osam skokova i šest asistencija. Epitet najefikasnijeg u drugom poluvremenu preuzeo je Džejson Tejtum, koji je meč završio sa 27 poena. Zek Levin je dodao 13, Džaru Holidej 11, Džaval Mekgi 10... Čak 20 trojki ubacili su Amerikanci, ali iz 42 pokušaja.

Na drugoj strani, Blejk Šilb je odlično počeo meč, međutim, zaustavljen je na 17 poena i pet skokova. Ondrej Balvin je ubacio 15, Jan Veseli 13, Tomaš Satoranski 12, uz osam asistencija i šest skokova...


tagovi

Olimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021Kevin DurantBlejk ŠilbDžejson TejtumJan Veseli

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara