Stadion Grbavica u Sarajevu (©AFP
Stadion Grbavica u Sarajevu (©AFP

Podmlađeni Željo čeka na prvenac, Sarajevo se oporavlja od evropskog kraha

Vreme čitanja: 4min | sub. 31.07.21. | 12:56

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Timovi iz prestonice domaćini na Grbavici i Koševu

Posle pobede tuzlanske Slobode nad Leotarom (1:0), danas će biti nastavljeno treće kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Igraju se dve utakmice, a epicentar će biti u Sarajevu. Na Grbavici će Željezničar ugostiti Posušje, dok će u bordo delu grada, Sarajevo biti domaćin Zrinjskog.

ŽELJEZNIČAR – POSUŠJE (19.00)

Izabrane vesti

U novu sezonu Željezničar je ušao sa nikad manjim ambicijama. Razlog tome jeste loša situacija u kojoj se našao tim sa Grbavice, gde je u pauzi između dva prvenstva otišao veliki broj igrača. Dovedena je tek nekoliko novajlija, pa su Plavi sa Grbavice novu sezonu startovali sa podmlađenim timom, i ekipom bez zvučnih imena. Sve to, postavilo je novog trenera Tomislava Ivkovića na margine. U prva dva kola Željo je ostavio dobar utisak. Istina, osvojili su svega bod, protiv Borca (1:1), uz poraz od Tuzla Sitija (1:2). Nekadašnji šampiona je protiv Banjalučana ispustio dva boda u poslednjim trenucima meča, u Tuzli je vodio, pa je jasno da perspektive ima, ali fali iskustva.

Tomo Ivković je u pomenutim utakmicama ekipu vodio s tribina, što je svakako bila otežavajuća okolnost, ali se videlo da mladi tim Želje plenio borbenošću. Isti slučaj će biti i večeras, jer se i dalje čeka rasplet oko dobijanja potrebne radne dozvole.

"Moram da kažem da sam razočaran jer se ne osećam kao prvi trener, već kao asistent koji radi treninge i onda ne može biti na utakmici. Ukoliko se ovo nastavi, razmisliću šta ću dalje. Što se tiče utakmice, u goste nam dolazi ekipa koja teško gubi utakmice. Drže loptu jako dobro i imaju mirnoću. Svaka ekipa koja uđe u viši rang želi da se pokaže pa će sigurno želeti da ostanu neporažena. Mi smo se pripremali za ovaj meč i nadam se pobedi“, najavio je večerašnji meč Tomislav Ivković.

Ekipa Posušja je u prva dva kola upisala oba poraza, ali daleko od toga da je tim iz Hercegovine malo pokazao. Raspored im nije išao na ruku, jer su prvo gostovali Veležu (2:0), pa onda čekali Sarajeva (0:2), ali je novopečeni premijerligaš pokazao da se nije slučajno našao u društvu najboljih, pa je i pred večerašnji susret trener Posušja Denis Ćorić najavio bespoštednu borbu za bodove.

"Videlo se u prva dva kola da mi imamo kvalitet, i sigurno je da nigde nećemo ići sa belom zastavom, pa tako ni na Grbavicu. Željo je jedna mlada potentna ekipa, ali mi verujemo da možemo do povoljnog rezultata“, istakao je Ćorić.

SARAJEVO – ZRINJSKI (21.00)

Derbi ovog kola igraće stari rivali Sarajevo i Zrinjski. Posle početnog šoka i poraza od Tuzle Siti, bordo tim se trznuo, pa je upisao trijumf u Posušju, što može biti nagoveštaj nekog novog Sarajeva.

Novi šef struke Goran Sablić čini se polako sklapa kockice, što se najbolje videlo u prošlom meču kada je od prve minute gurnuo dvojicu novajlija Dražena Bagarića i Darka Bodula, što mu se na koncu isplatilo.

"Polako dižemo formu što se moglo videti protiv Posušja. Činjenica je da rastemo i da će trebati vremena. Pogotovo što još ne možemo da računamo na sve igrače. Mislim da smo fizički na mnogo boljem nivou sada, nego na startu pa verujem u dobru predstavu svojih igrača i pozitivan rezultat za nas“ istakao je trener bordo tima Goran Sablić.

Zrinjski je u potpunosti renovirao ekipu u odnosu na prošlu sezonu. Trener Sergej Jakirović je svojom vizijom jasno stavio do znanja igračima da niko nije nezamenjiv i da se bez svakoga može, što je upravo i potvrdio prelazni rok. U tekućoj sezoni odigrali su samo jedan, i to protiv Širokog Brijega (0:0), dok je meč drugog kola protiv Veleža odložen.

"Mislim da je za nas otežavajuća okolnost što smo preskočili drugo kolo, ali šta je tu je. Dobro smo se pripremili. Sarajevo je imalo puno promena u ekipi. Imaju dobrog trenera, ali i pojedinaca poput Fanima, Cmiljanića, Bodula, Đokanovića. Analizirali smo ih i idemo na Koševo po bodove“, jasan je trener Plemića Sergej Jakirović.

Iako su ova dva rivala u prošlosti znali odigrati jako kvalitetne i efikasne mečeve, u poslednje vreme kao da su povukli ručnu, pa su u poslednja tri susreta, odigrana ove godine, postignuta četiri gola. Zrinjski je upisao pobedu na Koševu (1:0). U Mostaru je bilo (1:1), dok je Sarajevo trijumfovalo u Kupu BiH (1:0).

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 3. KOLO

Petak

Sloboda - Leotar 1:0 (1:0)

/Beganović 6/

Subota

19.00: (1,43) Željezničar (4,10) Posušje (7,25)

21.00: (2,50) Sarajevo (2,95) Zrinjski (2,95)

Nedelja

21.00: Široki Brijeg - Radnik

Ponedeljak

20.00: Velež – Rudar Prijedor

Odloženo

Borac Banjaluka – Tuzla Siti

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiHBiH 1Premijer liga BiHFK SarajevoSarajevoFK ŽeljezničarŽeljezničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara