Nole: Srce mi je na mestu, žao mi je Nine, hoću i u Pariz

Tenis 31. jul 202112:23 278 komentara
Marijan Murat/picture-alliance/dpa/AP Images

Novak Đoković je posle poraza od Pabla Karenja Buste rekao da mu je žao što nije osvojio medalju za Srbiju ali da ne žali uopšte što je došao na Igre u Tokio. Takođe kaže da je uvek čast da igra za Srbiju i da će zato probati da se nađe na Igrama i u Parizu za tri godine.

Novak je takođe srpskim novinarima rekao da je imao i povredu i to više njih.

Povreda je u pitanju, ne jedna više ih je. Nadam se da me to neće sprečiti da idem na US Open. Ne kajem se što sam došao i što sam dao sve od sebe, jer kako bih se kajao. To je normalna stvar da kada si na Olimpijskim igrama pokušaš da doneseš medalju za svoju zemlju. Za neki moj standard i moja očekivanja ovo nije idealan rezultat. Izvinjavam se svima koje sam se razočarao. Žao mi je i zbog Nine isto, otkazalo mi je potpuno telo, igrao sam pod lekovima, bolovima„, kaže Novak Đoković.

On dodaje da je daleko od toga da želi da svali krivicu na učešće na Olimpijskim igrama zbog onoga što će se eventualno desiti. Ipak veruje da će se spremiti za US Open.

Dao sam sve, šta god da mi je ostalo u rezervoaru, nije bilo mnogo. Posledice fizičke neće nadam se stvoriti problem za mene za US Open. O tome ne mogu da govorim, nisam siguran. Ne žalim jer je nužno da daš sve od sebe kada igraš za svoju zemlju„, kazao je Novak.

On je takođe rekao da postoji mogućnost da se nađe i u Parizu na Olimpijskim igrama za tri godine. Ipak poručuje da ne zna šta će biti do tada, ali zna da je igranje za Srbiju ono što ga motiviše.

Nije toliko daleko ali opet jeste donekle. Jer nemam 25 godina. Ali ne vidim kraj svoje karijere. Olimpijske igre, Dejvis Kup, Grend Slemovi, ATP Kup. To me najviše inspiriše da nastavim, igranje za Srbiju je privilegija i čast, želim da igram i u Parizu. Želim da igram, da osvojim barem jednu medalju„.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare