Protest u Novom Sadu, građani tražili pravdu za Ninu

12:07:00 31.07.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Građani Petrovaradina protestovali su sinoć na mestu na kojem je 6. juna nastradala Nina Rađenović, 21-godišnja devojka nakon što je na nju naleteo automobil pri velikoj brzini. Protest je organizovan pod sloganom „Pravda za Ninu“ i građani su blokirali Preradovićevu ulicu u Petrovaradinu.

Protest u Novom Sadu, građani tražili pravdu za Ninu

foto: screenshot/video/N1


Oni zahtevaju da vozač, koji je pušten da se brani sa slobode, bude u pritvoru. Inače, radi se o mladiću starom 21 godinu iz Sremskih Karlovaca. Porodica se žali i na spor istražni postupak i tvrdi da je prvo saslušanje mladića koji je bio za volanom, zakazano za 10. septembar.

- Uviđaj je rađen, a mi kao roditelji, koji živimo ovde na dva minuta, nismo pozvani na mesto tragedije. Gospodin sin je pozvao svog oca i dedu, i bio na mestu tragedije. Mi smo pozvani u 20 do 11h kad je sve bilo gotovo. Da li treba da pitam kako je rađen uviđaj, ako je njen stric ujutro našao njen telefon. Kako je rađen taj uviđaj? O čemu mi dalje da razgovaramo… Dete koje je imalo uredno dokumente vodilo se kao NN lice. O čemu mi dalje da pričamo? Tri ekipe policije su bile ovde, ko tu koga ovde više potkupljuje - rekla je Zorica Rađenović, Ninina majka.

Devojka je nastradala na mestu gde nije obeležan pešački prelaz, na kom svakodnevno ulicu prelazi na stotine ljudi. Na tom mestu bilo je više saobraćajnih nezgoda, a meštani Petrovaradina godinama su apelovali na nadležne da im obezbede nedostajuću saobraćajnu signalizaciju u prometnoj ulici koja funkcioniše i kao magistralni put ka Beogradu. Nekoliko nedelja nakon što je Nina izgubila život, meštani Petrovaradina su organizovali protest, i od tada su gradske službe počele da farbaju i postavljaju nedostajuću saobraćajnu signalizaciju, a meštanima Petrovaradina obećan je i semafor.

Oko 22h na protestu je došlo di manjeg incidenta, kada je jedna žena, za koju su građani rekli da je zamenica novosadskog javnog tužioca, pokušala da isparkira auto. Došlo je do komešanja i verbalnog sukoba, nakon čega je ta žena otišla do obližnjeg policijskog automobila. Prisutno je bilo više policijskih ekipa, Žandarmerija, Hitna pomoć i načelnik novosadske policije Slobodan Malešić.

U ranim jutarnjim satima građani i porodica su odlučili da protest i blokadu za sada prekinu i da se drže prvobitnog dogovora da tužilaštva daju rok od sedam dana da reaguje i pritvori osumnjičenog, a u slučaju da ne bude reakcije, novi protest biće u petak, 6. avgusta u 20 časova na istom mestu. Tada će, kako su najavili, početi sa dvadesečetvoročasovnim blokadama Preradovićeve ulice do ispunjenja zahteva.


Izvor: novisad.com, N1, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
14°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1003.2 mb
Vetar: 2 m/s, NNW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?