Džek Griliš (©Reuters)
Džek Griliš (©Reuters)

Ključa Ostrvo, Aston Vila prihvata Sitijevih 120.000.000 za Griliša! Neka se spremi Kejn

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.07.21. | 11:52

Sve je spremno za prvi od dva očekivana megatransfera

Prva vest na Ostrvu ovog jutra glasi - Aston Vila spremna da prihvati zvaničnu ponudu Mančester Sitija u vrednosti od 120.000.000 evra za kapitena Džeka Griliša! A druga vest Ostrva je - odmah posle Griliša Siti kreće i po Harija Kejna!

Kako stvari stoje, nedugo pošto je sa Etihada stigao ček na traženih 120.000.000 evra uprava Aston Vile došča je do usmenog jednoglasnog dogovora da pusti svog kapitena. Iako Vila još nije zvanično odgovorila na ponudu, Skaj Sport tvrdi da bi samo čudo moglo da zaustavi prvi od dva megatransfera u Siti! Džek Griliš želi da ide, Aston Vila je dobila novac koji traži, a koliko su ozbiljni Sitijevi planovi sa reprezentativcem Engleske potvrđuje činjenica da je prva zvanična ponuda bila u rangu onoga što se na Vila Parku traži! Dakle, bez okolišanja i gubljenja vremena, Siti bi da završi posao što pre!

Izabrane vesti

Tačnije, već koliko naredne sedmice, jer sezona zvanično počinje već za dve sedmice! Sitiju još i ranije, već 7. avgusta pošto sledi Komjuniti Šild protiv Lestera na Vembliju.

Kako se najavljuje još od juče, Grilišev transfer biće najskuplji na Ostrvu svih vremena, a ujedno i najvredniji za jednog britanskog fudbalera! Dosadašnji rekord u Premijer ligi i dalje drži Pol Pogba koga je Mančester junajted platio 105.000.000 evra Juventusu pre pet godina. Najskuplji igrač iz Ujedinjenog Kraljevstva je Geret Bejl sa 101.000.000 evra koliko je Real platio Totenhemu 2013, dok je najvredniji Englez Hari Megvajer sa 87.000.000 evra, kada je prelazio iz Lestera u Mančester junajted.

7. avgust, 18.00: (2,00) Mančester Siti (3,45) Lester (3,80)

Grilišov rekordni transfer možda neće biti dugo ispred ostalih pošto Siti planira još jednu monstruoznu kupovinu. Mada Skaj Sport tvrdi da je teško očekivati tako nešto, britanski tabloid San, koji često ima dobre informacije sa transfer pijace, tvrdi da Siti sprema teren za bombastični transfer Harija Kejna! Totenhem je već odbio prvu Sitijevu ponudu od 120.000.000 evra i traži između 150.000.000 i 180.000.000 evropskih novčanica, što Siti u nekom trenutku planira da prihvati. Samo prvo želi da opipa puls Totenhemovih čelnika, dokle će ići "dole" sa cenom.

Sitiju je centarfor neophodan po hitnom postupku, jer je posle odlaska Serhija Aguera jedini klasičan napadač Gabrijel Žezus oko koga ne može da se gradi šampionski sastav zbog prečestih povreda i nedostatka kontinuiteta u formi. Da li je Hari Kejn rešenje? Jeste! A, da li vredi dati toliki novac za igrača koji je nedavno napunio 28 godina, uz sve probleme sa skočnim zglobovima? To je već na Sitiju da odluči.

Čini se da ćemo ovih dana videti sigurno jedan, ako ne i dva spektakularna transfera u režiji aktuelnog engleskog šampiona.


tagovi

Džek GrilišHari Kejnletnji prelazni rok 2021TotenhemMančester SitiAston Vila

Obaveštavaj me

Man. Siti
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara