Читај ми!

Kanada, za ugljenisano telo žene pomislili da je lutka – bacili ga u policijski kontejner

Lokalne vlasti kanadskog grada Šerbruka izvinile su se nakon što su ugljenisano telo žene odložile u kontejner za smeće, zbog pogrešnog zaključka da je reč o lutki.

Šefovi policije i vatrogasnih službi u gradu Šerbruk u Kvebeku priznali su grešku na konferenciji za novinare, prenosi britanski Independent.

Dani Makonel, šef loklane policije, rekao je na konferenciji za novinare da su vatrogasci bili pozvani zbog manjeg požara u blizini lokalne fabrike.

"Kada su stigli, svedoci su im rekli da je neko zapalio silikonsku lutku", dodao je Makonel.

Nakon rasprave, vatrogasci su navodno odlučili da odlože ono za što su verovali da je lutka u kontejner kod zgrade policijske uprave Šerbruka, za koji tvrde da nije za javnu upotrebu.

Međutim, kasnije istog dana, jedan muškarac je prijavio nestanak svoje supruge, a policija je pratila signal mobilnog telefona žene koji ih je odveo do vozila u blizini požara.

Policajci su zatim uspostavili vezu između izveštaja o nestaloj osobi i ranijeg otkrića navodne lutke i vratili se u kontejner da preuzmu ostatke.

"Žao nam zbog ove situacije i budite sigurni da ćemo porodicu obavestiti o svakom ključnom detalju istrage", istkao je Dani Mekonel.

Kako se dodaje, policija smrt žene tretira kao "sumnjivu", ali još nije jasno kako je umrla.

Patolog Robert Nikolson je rekao da telo u tom stanju nema odlike "normalnog leša".

"Telo osobe od 75 kilograma kada izgori svede se na oko 30", objasnio je Nikolson i dodao da je većina vode iz organizma nestala i de nema ničega osim posledica opekotina.

Zvaničnici policije dodali su da "su šokirani i zabrinuti" za psihičko stanje vatrogasaca koji su umešani u ovaj slučaj.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво