Svet

0

Podaci o Trampovim porezima uskoro u Kongresu

Autor: IG

Izvor: Beta

Podaci o Trampovim porezima uskoro u Kongresu

Izvor: Beta/AP/Ross D. Franklin

Sekretarijat za pravosuđe SAD naredio je Sekretarijatu za finansije da Kongresu dostavi podatke o tome koliko je bivši predsednik Donald Tramp platio porez, prenosi danas Glas Amerike (VOA).

Time je okončana i duga pravna borba Odbora za poreze u Predstavničkom domu Kongresa, koji je tražio dokumenta, i Sekretarijata za finansije, koji je odbijao da im to dostavi.

Donald Tramp je, dok je bio predsednik, tvrdio da ne može da objavi koliko je platio porez, jer Poreska uprava analizira te dokumente, a mediji su objavljivali da je vrednost svoje imovine višestruko umanjivao i da je plaćao porez nekoliko stotina dolara.

Sekretar za finansije u Trampovoj administraciji Stiven Mnučin odbijao je da dostavi dokumenta Predstavničkom domu jer su u većini demokrate, pa je zaključio da podatke o Trampovim porezima traže iz političkih razloga.

Kongresni odbor je tužio Sekretarijat za finansije i tražio podatke o Trampovim porezima zbog istrage koju je vodio o bivšem predsedniku.

Don Džonsen iz Sekretarijata za pravosuđe, postavljena za vreme Bajdenove administracije, sada je naložila Sekretarijatu za pravosuđe da Kongresu dostavi podatke o Trampovim porezima.

Podaci o porezima bivšeg predsednika već su predati tužiocu na Menhetnu Sajrusu Vensu koji vodi istragu o tome.

Tramp je to pokušao da spreči i pitanje doveo do Vrhovnog suda koji je odbio njegov zahtev, navodi VOA.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR