Sportovi na vodi

Srbija poražena od Hrvatske u vaterpolo derbiju

Srbija poražena od Hrvatske u vaterpolo derbiju
Foto: Tanjug/AP | Srbija poražena od Hrvatske u vaterpolo derbiju

Vaterpolisti Srbije poraženi su od Hrvatske 14:12 (5:3, 1:1, 4:4, ) u derbiju 4. kola B grupe Olimpijskih igara u Tokiju.

Srbija i Hrvatska su do sada ostvarile po dvije pobjede i poraz pa se nalaze u borbi za drugo mjesto, na čijoj su diobi.

Hrvatska je sjajno počela meč. Odbrana je djelovala granitno, a sa druge strane, mrežu golmana Gojka Pijetlovića, pogađali su Maro Joković dva puta i Andro Bušlje, pa je na semaforu pisalo 3:0.

Filip Filipović je uspio da prekine napadački post Srbije, ali je već u sledećem napadu, Luka Lončar uspio da pogodi za 4:1. Nedugo zatim, poslije još dva propuštena napada Srbije, Paulo Obradović je pogodio za velikih 5:1.

U tom trenutku djelovalo je da Hrvatska sigurnim zaveslajima grabi ka pobijedi i plasmanu u četvrtfinale. Međutim, izabranici Dejana Savića nisu ni pomišljali na predaju. Uspeli su u režiji Duška Pijetlovića i Filipa Filipovića da smanje na 3:5 do kraja prve dionice.

Tokom drugog kvartala, Filip Filipović je smanjio na 4:5, ali je Hrvatsku na plus dva vratio Paulo Obradović, a već početkom treće dionice, Ante Vukićević je pogodio za 7:4.

Nikola Jakišić je pogodio dva puta za 6:7, Maro Joković odbio ovaj nalet, ali poslije golova Dušana Mandića i Stefana Mitrovića na semaforu je pisalo 8:8. Hrvatska je odgovorila istom merom. Mini seriju od 2:0, režirali su Paulo Obradović i Luka Bukić.

Uslijedila je posljednja deonica, a odmah na startu, Luka Bukić je pogodio za 11:8, Pualo Obradović za 12:8 i u tom trenutku je bilo jasno da je pitanje pobjednika riješeno.

U posljednjem kolu grupne faze, snage će odmeriti Španija i Hrvatska, Srbija i Crna Gora, odnosno Australija i Kazahstan. Španija, Hrvatska, Srbija i Crna Gora su u četvrtfinalu, a ostaje da se vidi kakav će biti raspored mjesta pred nokaut fazu takmičenja. Iz druge grupe čekaju - Italija, Mađarska, SAD i Grčka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije