Slavlje košarkaša Italije (©Reuters)
Slavlje košarkaša Italije (©Reuters)

Surova poslednja četvrtina Azura za pobedu nad Nigerijom

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.07.21. | 08:32

Manion trojkom u samoj završnici stavio tačku na pobedu

Košarkaši Italije savladali su Nigeriju rezultatom 80:71 (29:17, 11:22, 16:24, 24:8) i obezbedili plasman u narednu fazu takmčenja, samo ostaje da se vidi s kojeg mesta će dalje zbog utakmice trećeg koju treba da odigraju Australija i Nemačka.

Ako Nemačka dobije Bumerse praviće se krug tri ekipe gde će svi imati po jedan trijumf, a konačni plasman odlučivaće koš razlika u tim duelima.

Izabrane vesti

Azuri su do pobede stigli posle furiozne poslednje četvrtine u kojoj je Nigerija ostavljena samo osam poena. Tako je ekipa Mea Saketija nadoknadila minus od osam poena s početka poslednje četvrtine i prebrodila krizu s kraja treće deonice kada je afrički sastav serijom 11:2 okrenuo rezultat i tada najavio dramu. Koje na kraju nije bilo. Istina, završnica jeste bila na dva poseda, ali je Nikolo Manion trojkom na nešto više od minut do kraja odveo Italiju do +7 (76:69) i potvrdio trijumf svog tima. Do kraja je Italija kompletirala seriju 7:2 za konačnih 80:71.

Kod Azura najefikasniji je bio kapiten Nikolo Meli sa 15 poena, uz pet skokova. Poen manje ubacio je Manion, dok su 13 i 12 poena dodali dželati Srbije - Akile Polonara i Simone Fontekio. Dvocifren je još bio Stefano Tonut. Nigerija, koja je završila takmičenje, je najefikasnijeg igrača pronašla u Čimezijeu Metuu koji je ubacio 22 poena. Imao je i 10 skokova. Dva poena manje dao je Džordan Nvora, dok je Džalil Okafor imao 14 poena i osam uhvaćenih lopti.



tagovi

tokio 2020Olimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021Nikolo MeliNikolo ManionSimone FontekioAkile PolonaraDžalil Okafor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara