31. jul  2021. 08.35  | Izvor: Tanjug

Pušić: Optužnica protiv grupe Belivuka zasnovana na ozbiljnim dokazima

BEOGRAD -

Načelnik UKP Bogdan Pušić izjavio je sinoć da su Veljko Belivuk, Marko Miljković i ostali pripadnici te kriminalne grupe optuženi za pet teških ubistava, silovanja, otmice i krijumčarenje oružja i droge i da je za optužnicu prikupljen ''ozbiljan i obiman materijal''.

belivuk, velja, nevolja, stadion, hapsenje

Pušić je za TV Pink rekao da delovi iskaza Marka Miljkovića pred tužiocem, koji se u delovima objavljuju u pojedinim medijima, nemaju nikakvu potporu u prikupljenim dokazima i optužnici koja je juče podignuta.

''Jasno je da se sa terena krivično-pravnog aspekta želi preći na politički teren, sa jasnim ciljem da se ugroze ugled predsednika (Aleksandra) Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina'', rekao je Pušić.

Naveo je da je optužnica protiv Belivuka i njegove kriminalne grupe komplikovana i detaljno opisana i sa dokazima koji potvrđuju kriminalnu aktivnost te grupe.

Pušić je kazao da su apsolutne laži da je ministar Vulin vlasnik kuće u Ritopeku i ponovio da je namera da se sve prebaci na politički teren.

Naglasio je da te priče ne mogu da ugroze dosadašnji tok istrage i kvalitet prikupljenih dokaza, niti mogu da obeshrabre policiju da i dalje istražuje aktivnosti te kriminalne grupe.

''Istrajaćemo u tome da utvrdimo odgovornost svakog ko je pružio logističku ili bilo koju drugu pomoć toj organizovanoj kriminalnoj grupi'', kazao je Pušić.

Na pitanje o pripadnicima MUP i saznanjima da li su sarađivali sa tom grupom, Pušić je kazao da će tužilac koji postupa u predmetu odlučiti da li će ih pripojiti tom krivičnom postupku i dodao da je ostalo da se obradi još mnogo materijala.

Srodne vesti