POLICIJA IH JE SA TERENA OTERALA KAO KRIMINALCE: Šest godina kasnije Bulut i basketaši doneli su Srbiji olimpijsku bronzu
Foto: Profimedia

POLICIJA IH JE SA TERENA OTERALA KAO KRIMINALCE: Šest godina kasnije Bulut i basketaši doneli su Srbiji olimpijsku bronzu

Tokyo 2020 -

Reprezentacija Srbije u basketu 3X3 osvojila je brnzanu medalju na prvom olimpijskom turniru igranom na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Posle svih sedam pobeda u grupnoj fazi takmičenja tim u sastavu: Mihajlo Vasić, Aleksandar Ratkov, Dušan Domović Bulut i Dejan Majstorović, je poražena od Rusije u polufinalu 21:10, ali je u borbi za bronzu istim rezultatom porazila Belgiju.

A ne tako davno, maja 2015 godine momke iz Novog Sada je sa terena na kom su želeli da treniraju oterala policija.

Domović Bulut je rekao tada da ih je policija oterala kao da su "kriminalci" i dodao da je "žalosno" to što ih teraju s terena za čiju su obnovu nedavno prikupljali novac.

"Mi se okupljamo na tom terenu duže od 15 godina i taj teren zovemo svojom kućom. Uvek smo imali širom otvorena vrata na tom mestu", rekao je Domović Bulut.

On je ispričao da su igrali basket za vreme časa fizičkog, kojem je prisustvovalo nekoliko devojčica i dodao da su smatrali da je u redu da zauzmu jedan koš, jer učenicama nije bio potreban ceo teren.

"Stvarno je bilo neprijatno da nas isteruju kao neke kriminalce, kad znamo da su se u tom dvorištu dešavale mnogo gore stvari od našeg treninga", kazao je Domović Bulut.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track