Natalija Gončarova (©Reuters)
Natalija Gončarova (©Reuters)

Dominacija Rusije nad SAD, maksimalna pobeda uz čas odbojke Gončarove

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.07.21. | 05:45

Prelepa Ruskinja osvojila čak 26 poena

Svaki trijumf u okršaju Rusije i SAD posebno se boduje, zbog toga ruske odbojkašice mogu da budu prezadovoljne posle maksimalne pobede nad Amerikankama u derbiju Grupe B – 25:20, 25:12, 25:19.

Tesna pobeda nad Kineskinjama koje su šokantno nadomak eliminacije kao da je dao krila Ruskinjama pred veliki duel sa Amerikankama. Zbog toga je i utisak da je Rusija gotovo rutinski pregazila rivalke koje praktično nisu imale nikakav odgovor na surovu napadačku moć Natalije Gončarove! S punim razlogom je Gončarova u fokusu svih televizijskih prenosa, ali ne samo zbog njene lepote, već i zbog toga što dominira terenom kao malo ko na ovom olimpijskom turniru.

Izabrane vesti

Danas je sama spakovala 26 poena i bila ubedljivo najefikasnija igračica utakmice! Arina Fedorovceva je standardno pratila svoju ponajbolju saigračicu, ovog puta sa 13 poena, dok je Irina Voronkova osvojila 11 poena. Koliko je Gončarova bila dominantna i prosto nezaustavljiva govori podatak da je bila na preko 62 odsto efikasnosti, a da je 24 poena donela iz napada, odnosno samo dva posle blokova. Kao savršeno podmazana mašina bila je Gončarova, a odbrana rivalki imala je samo sporednu ulogu u celoj ovoj predstavi. Kod Amerikanki najviše poena donele su Hejli Vašington i Džordan Larson – po sedam.

Prvi set nije doneo previše drame. Pošto je Rusija prvi put povela kod rezultata 8:7, više nije dozvoljavala Amerikankama da budu ispred. Razlika je ubrzo otišla na tri, a onda u seriji od šest poena i na 21:13. Mada su igračice SAD uspele da dodaju gas i učine finiš seta interesantnijim, Rusija je odradila posao do kraja. Drugi set bio je prava rutina, dok su se u trećem delu kopla lomila dugo. Posle rezultata 18:18 Amerikanke su do kraja uspele da postignu samo jedan poen, tako da je Rusija meč završila u najvišem ritmu!

GRUPA B – 4. kolo

SAD – Rusija 0:3 (20:25, 12:25, 19:25)

7.20: Argentina – Turska

14.45: Kina - Italija


tagovi

tokio 2020Olimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021Natalija Gončarova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara