Kejleb Dresel i Kristof Milak (Foto: Reuters)
Kejleb Dresel i Kristof Milak (Foto: Reuters)

Dreselu zlato i svetski rekord, Mađar Milak oborio Čavićev evropski

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.07.21. | 04:21

U finalnoj trci na 100 metara delfin stilom oboreni svetski i evropski rekord

Amerikanac Kejleb Dresel je kao veliki favorit u više disciplina došao u Tokio, a to je apsolutno i opravdao. Već do pola trke na 100 metara delfin stilom bio je za gotovo dužinu ispred rivala. Na kraju je uzeo zlato i oborio svetski rekord. Otplivao je finalnu trku za 49.45 sekundi. Srebra se domogao Mađar Kristof Milak, koji je tako oborio evropski rekord. Do drugog mesta je došao sa vremenom 49.68, pa je oborio rekord Starog kontinenta koji je pre 12 godina na Svetskom prvenstvu u Rimu postavio srpski plivač Milorad Čavić.

Sjajna trka za Dresela, koji se tako domogao trećeg zlata na tekućim Igrama. Prethodno je u Riju pre pet godina uzeo dva najsjajnija odličja, ali u disciplinama 4x100 slobodnim stilom i 4x100 štafeta. Kejleb je tako oborio sopstveni rekord, te je potvrdi dominaciju u plivanju.

Izabrane vesti

Veliki podvig napravio je mađarski plivač Kristof Milak. Ovaj 21-godišnji momak je već osvojio zlato na 200 metara delfin stilom, a sada je na dvostruku kraćoj etapi ipak ostao iza neprikosnovenog Dresela. Ipak, može da bude ponosan postavljanjem evropskog rekorda, koji čak 12 godina nije nije uspeo da obori.

Srpski plivač Milorad Čavić je važio za rekordera Starog kontinenta u disciplini 100 metara delfin stilom. Na Svetskom šampionatu u Rimu pre 12 godina otplivao je trku za 49.95 i nijedan evropski plivač nije uspeo da bude brži. Sada je to za rukom pošlo sjajnom Mađaru.

Treće mesto i bronzu osvojio je Švajcarac Noe Ponti, sa vremenom 50.74 sekundi. Ovaj 20-godišnji plivač je tako osvojio svoju prvu medalju na Olimpijskim igrama.




tagovi

plivanje100 metara finaleMilorad Čavić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara