Hose Godinez (©AFP)
Hose Godinez (©AFP)

Meksička Apertura: Gvadalahara nastavila slobodan pad

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.07.21. | 23:20

Čivas ostao početkom meseca bez najboljeg igrača Hosea Masijasa koji je pojačao španski Hetafe. Puebla na startu iznenadila remijem protiv Montereja, sada juri prva tri boda u sezoni

Novo prvenstvo Meksika počelo je prošle nedelje, ali oni najbolji timovi desetkovani su na startu Aperture. Razlog je Gold kup i Olimpijske igre u Tokiju. Sombrerosi učestvuju na oba velika takmičenja, pa su klubovi oslabljeni neigranjem bitnih igrača. Zato ne čude brojna iznenađenja u premijernom kolu, porazi šampiona Klausure Kruz Azula od autsajdera Mazatlana na svom terenu u Meksiku Sitiju (0:2), debakl branioca krune u Aperturi, Leona od Pačuke (0:4), samo remi prvog favorita za titiulu, silno pojačanog Montereja na svom terenu protiv Pueble (1:1).

Noćas se igraju prve dve utakmice drugog kola, a zanimljiviji meč igra se u Puebli gde domaćin dočekuju Gvadalaharu. Popularni Čivasi su poznati kao „meksički Atletik Bilbao“, kao tim koji igra isključivo s domaćim igračima. Prethodne dve sezone, crveno-beli ne mogu da se pohvale dobrim rezultatima. I pored skromnog učinka na klupi tima je ostao poznati stručnjak Viktor Manuel Vučetić.

Izabrane vesti

04.05: (2,35) Puebla (3,00) Gvadalahara (3,10)

I ove sezone se ne očekuju čuda od Gvadalahare, teško će u borbu za krunu sa gigantima iz Meksiko Sitija, Kruz Azulom i Klub Amerikom, pojačanim Monterejem, Tigresom sa francuskim tandemom Pjerom Andreom Žinjakom i Floranom Tovanom.

Veliki hendikep za Gvadalaharu je odlazak najboljeg fudbalera Hosea Masijasa koji je početkom meseca pojačao španski Hetafe za 1.000.000 evra. Na startu sezone na stadionu Akron u Zapopanu bodove je odneo San Luis (1:2). Jedini gol za domaćina delo je napadača Anhela Zaldivara iz penala. Taj pogodak je bio samo utešni u finišu meča.

Gvadalahara noćas (04.05) gostuje u Puebli koja je napravila podvig u prvom meču Aperture kada je sa desetoricom na terenu uspela da uzme bod Montereju (1:1), koji s klupe vodi nekadašnji selektor ove zemlje, Havijer Agire.

02.00: (3,30) Mazatlan (3,20) Pačuka (2,15)

Domaćin protiv Čivasa neće moći da računa na suspendovanog Argentinca Huana Segoviju koji je pocrveneo u Montereju. Na početku godine u ligaškom delu Klausure Puebla i Gvadalahara su na stadionu Gvauhtemok odigrali bez pobednika – 1:1. Na tri vezana meča ovih timova bilo je dva ili manje golova.


tagovi

MeksikoMeksiko 1Čivas GvadalaharaPueblaPačuka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara