Ex -Yu

Krivokapić najavio prosječnu platu 2025. od hiljadu evra

Krivokapić najavio prosječnu platu 2025. od hiljadu evra
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Krivokapić najavio prosječnu platu 2025. od hiljadu evra

PODGORICA - Ako se ostvari samo 50 odsto od onoga što smo zacrtali, 2025. godine prosečna plata u Crnoj Gori će biti oko hiljadu evra, kazao je danas predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić na Biznis forumu u Bijelom Polju.

Crna Gora će imati jedan veliki poljoprivredni kombinat koji će biti cjelovit, i to na sjeveru, rekao je Krivokapić.

"Nećemo da imamo parcijalna rješenja, imaćemo zaokružena rješenja. Ne zato što to priča jedan premijer, nego zato što je to tako svugde u svjetu. E od tog svijeta želimo da učimo, svaki problem koji imate je prilika za rješenje, a ova vlada ne bježi od problema, naprotiv, imamo dobru namjeru za dobrobit ove naše i jedine države", rekao je premijer, prenijela je RTCG.

On je istakao da su ljudi najveći kapital Crne Gore i da najveće nade treba polagati u rasadnik prirodnog bogatstva, ali ne kao što je to radila prethodna vlast, "izgradnjom najvećeg broja malih hidroelektrana, kako bi zadovoljili privatne interese, stavljajući vode rijeka u cijevi".

Krivokapić je istakao da u ime Vlade svima iz dijaspore "može da garantuje da je u Crnoj Gori trenutno nulta korupcija".

"Da niko, ali bukvalno niko neće moći da vas reketira. Ja ću vam reći da sam u mnogim susretima i s investitorima i čak nekim ambasadorima dobijao ta upozorenja. Tamo gdje vlada korupcija nema sreće. Mi želimo društvo u kojem će svako do nas da osjeti taj boljitak", kazao je premijer.

Prvi čovjek Vlade je, ističući "da je svjestan odgovornosti za prvi put izgovorene riječi", obećao da će, ako ova vlada bude trajala do 2028, to znači dva mandata, možda i bez njega u fotelji, ali koja će imati jasnu viziju budućnosti razvoja Crne Gore, prosječna plata 2025. godine biti hiljadu evra, što je duplo više od trenutnog prosjeka.

"Prije nekoliko nedjelja smo računali da će biti tako, ako se ostvari samo 50 odsto od onoga što smo zacrtali. Ako građanin ne oseti boljitak onda nema ni demokratije, nema ni građanske Crne Gore, ni ekološke, niti ekonomske. Jedino ekonomskim razvojem možemo da pobijedimo sve neprijatelje koji su se urotili protiv Crne Gore", poručio je premijer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije