2
Domaći fudbal

FOTO: FK Napredak/Twitter

IZABRANICI MILANA ĐURIČIĆA SLAVILI U KRUŠEVCU: Prvi poraz Radničkog ove sezone!

Objavljeno: 30.07.21 u 23:04

Završen je još jedan duel 3. kola Superlige Srbije!

Na stadionu ‘Mladost’ u Kruševcu je odigrana zanimljiva utakmica u okviru elitnog fudbalskog takmičenja u Srbiji. Napredak je ugostio ekipu Radničkog 1923 i utakmica je završena rezultatom

Izabranici trenera Đuričića su zabeležili drugi trijumf nakon tri odigrana meča, a ovo je prvi poraz za ekipu iz Kragujevca koja je posle dva odigrana kola ostvarila maksimalan učinak.

Domaćin je preuzeo inicijativu od samog starta meča. Kruševljani su igrali na prepoznatljiv način, baš onako kako od njih zahteva popularni ‘Đumi’. Iskusni stručnjak često ističe da želi da njegova ekipa bude ta koja dominira na terenu i kontroliše posed lopte.

Napredak je dominirao tokom cele utakmice, ali dugo se čekalo na promenu rezultata. Gosti iz Kragujevca su se organizovano branili i uspeli su da sačuvaju svoju mrežu nakon prvih 45 minuta igre.

Trener Radenković je u periodu od 46. do 61. minuta napravio tri izmene i na taj način je pokušao da osveži redove ekipe koju predvodi sa klupe. Radnički ipak nije izdržao i Napredak je u 62. minutu stigao do prednosti.

Momčilo Rašo je samo dva minuta ranije ušao u igru i defanzivac iz Crne Gore je zatresao sopstvenu mrežu.

Kruševljani su nastavili u istom ritmu, a od 74. minuta su na terenu imali igrača više. Iskusni Stefan Filipović je ‘zaradio’ direktan crveni karton i morao je da napusti igru.

Đuričić je u 78. minutu reagovao trostrukom izmenom i želeo je da njegova ekipa ponovo ugrozi gol gostujućeg tima. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata.

Napredak u narednoj rundi putuje za Beograd. Kruševljani će 7. avgusta na stadionu ‘Rajko Mitić’ odmeriti snage sa aktuelnim šampionom Srbije. Radnički će istog dana ugostiti ekipu Radnika iz Surdulice.

Rezultati: 

Petak:

Proleter – Novi Pazar 2:2

Raspored:

Subota:

18:55 Spartak Subotica – Crvena zvezda

21:00 Radnik – Radnički Niš

Nedelja:

18:55 Čukarički – Metalac

18:55 Mladost – Vojvodina

21:00 Partizan Voždovac

Ponedeljak:

19:00 TSC – Kolubara

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

0
0

2 Komentara

  1. Radnicki imalepe dresove….Napredak je slab a Radnicki nazalost jos gori…ocekivao sam da budu malo ubedljivi ali nista,bas su slabi…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter