Fudbaler Genka Teo Bongonda (Foto: AFP)
Fudbaler Genka Teo Bongonda (Foto: AFP)

Kiša golova na Luminus Areni, Genk dva puta vodio i ostao bez bodova (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.07.21. | 22:42

Sedam golova, tri posle kornera za goste, i prva pobeda Ostendea u Genku

U okviru drugog kola belgijskog šampionata Genk je dočekao Ostende. Viđeno je čak sedam pogodaka na Luminus Areni, domaćin je posla pola časa igre vodio sa 2:0, ali su gosti na kraju odneli ceo plen - 3:4 (2:1).

Izuzetno otvorena utakmica, o čemu svedoči i broj postignutih pogodaka. Nije se lopta previše zadržavala na sredini terena, odbrane obe ekipe su imale pune ruke posla, igralo se u Genku na gol više. Iako je domaćin češće pretio i veći deo vremena proveo sa loptom u nogama, loše reakcije zadnje linije koštale su ekipu Džona van den Broma bodova. Bila je ovo prva utakmica za ovog trenera pred domaćim navijačima, neće je pamtiti po dobru, iako je ofanzivni deo ekipe odradio odličan posao.

Izabrane vesti

Gostujući fudbaleri su sva tri pogotka u drugom poluvremenu postigli posle kornera, dok se bivši fudbaler Mančester Sitija Tijeri Embrouz u prvom kontaktu sa loptom u belgijskom fudbalu upisao u listu strelaca. Na kraju trijumf Ostendea, prvi u ligaškim duelima na stadionu Genka. Slavili su dosad samo jednom kao gosti protiv Štrumfova, pre četiri godine u kupu.

16.15: (2,15) Šarlroa (3,40) Sin Trojden (3,40)

Posle pola sata igre je delovalo da se Ostendeu sprema katastrofa. Domaćin je silovito pritiskao, ostavljao je ipak prostora gostima za kontre, ali tresla se samo mreža gostujuće ekipe. Igrao se 20. minut kada je Hejnen probio led, posle centaršuta Tresora sa desne strane. Samo 10 minuta kasnije, Teo Bongonda ostaje sam pred golom rivala, prihvata pas Desersa i rutinski duplira prednost Štrumfova.

Ipak, usledio je ekspresan odgovor Ostendea, koji je hitro pokazao da se neće predati. Saplitali su se igrači gostujućeg sastava pred kaznenim prostorim rivala u pokušaju da sprovedu loptu pred gol domaćina, ali su nekako uspeli u tome. Kapon je uz malo sreće doturio loptu do Kvasine, koji je sa par metara rutinski sproveo u mrežu za 1:2.

Do odmora nije bilo promene rezultata, da bi posle samo četiri minuta igre u drugom delu gosti stigli do izjednačenja. Posle centaršuta iz ugla, Mahtar Gej je nadskočio odbranu rivala i iz peterca glavom poslao loptu u mrežu Genka za 2:2.

Usledile su dve dobre prilike za Genk, ali Tresor i Ito nisu uspeli da savladaju Giljoma Ubera. Sa dve odlične intervencije je sprečio domaćina da stigne do nove prednosti. Ipak, u 60. minutu je morao da vadi loptu iz mreže, inicijativa Genka je konačno krunisana. Tresor je izveo korner, a Bongonda nadvisio odbranu gostujuće ekipe i glavom vratio prednost Štrumfovima.

Ponovo je radost domaćih igrača kratko trajala. Još jedan korner, ovoga puta je Tijeri Embrouz dobro ispratio centaršut i glavom poslao loptu uz levu stativu za novo izjednačenje. Genk je ponovo preuzeo konce igre i krenuo po novo vođstvo. Veliku šansu je već u 69. minutu imao strelac prvog gola Hejnen, ali je tukao tik pored desne stative posle pasa sjajnog Tresora.

Oslobodili su se fudbaleri Ostendea pritiska, pripretili preko Kvasine u 77. minutu, ali nisu uspeli da dođu do preokreta. Ipak, samo tri minuta kasnije, očajna reakcija odbrane Genka omogućila je gostima da stignu do prve prednosti na utakmici. Roka Santos je poslao loptu pred gol rivala, a zadnja linija domaće ekipe je kažnjena za loš pokušaj ofsajd zamke. Jakel je ostao zaboravljen, odlično je skočio i sa ivice peterca matirao nemoćnog Vandevorta.

U nastavku se igrali pred golom gostiju, tražili su u nadoknadi i igrači domaće ekipe penal zbog igranja rukom, ali se sudija i njegove kolege iz VAR sobe nisu oglasili, pa je Ostende upisao tri boda.

BELGIJA 1 – 2. KOLO

Petak

Genk - Ostende 3:4 (2:1)

/Hejnen 20, Bongonda 30, 60 - Kvasina 32, Gej 49, Embrouz 62, Jakel 79/

Subota

16.15: (2,15) Šarlroa (3,40) Sin Trojden (3,40)

18.30: (2,45) Serkl Briž (3,35) Leven (2,90)

18.30: (3,60) Seranž (3,45) Mehelen (2,05)

20.45: (3,40) Eupen (3,40) Anderleht (2,15)

Nedelja

13.30: (4,40) Sen Žiluaz (3,60) Klub Briž (1,83)

16.00: (3,10) Zulte Varegem (3,40) Standard (2,30)

18.30: (1,45) Gent (4,40) Biršot (7,25)

21.00: (1,85) Antverp (3,50) Kortajk (4,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Jupiler ligaGenkkk ostendeTeo Bongonda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara