Foto: Reuters
Foto: Reuters

Druga nedelja OI: Ko je još ostao od srpskih takmičara?

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.07.21. | 20:29

Kreću atletičari, rvači, kajakaši i Jovana Preković

Prva polovina Olimpijskih igara je prošla, ulazimo u drugu nedelju. Dobar deo srpske ekspedicije je završio sa nastupom u Tokiju, dok drugi tek treba da započne takmičenje.

Srpski tim u prestonici Japana brojao je 86 sportista, ali se ta brojka sada već dosta smanjila. Fantastične tekvondoistkinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović, koje su osvojile dve medalje, već su se vratile u Beograd. Sa njima i osvajač srebra u streljaštvu Damir Mikec, a Tokio su napustili i bronzani basketaši.

Izabrane vesti

Završen je program u džudou, gde smo imali pet predstavnika, kao i u veslanju i u plivanju za naše takmičare.

Da vidimo onda koga ćemo gledati u narednoj nedelji. Krenuo je program u atletici, gde će Srbija imati petoro predstavnika: tu su Ivana Španović (skok u dalj), kao velika nada za osvajanje medalje (1. avgust). Možda kao kandidat iz senke zablista bacač kugle Armin Sinančević, koji ima osmi rezultat u svetu ove godine. U istoj disciplini imamo i Asmira Kolašinca (3. avgust). Na Olimpijskim igrama debitovaće Marija Vučenović u bacanju koplja (3. avgust), koja se nada plasmanu u finale. Tu je i veteranka velikih takmičenja Dragana Tomašević u bacanju diska (31. jul).

Nisu još ni svi strelci završili nastup u Tokiju. Ostali su „puškaši“ u disciplini trostav. Najpre će 31. jula Sanja Vukašinović i Andrea Arsović na strelište, a 2. avgusta će i Milenko Sebić i Milutin Stefanović.

Pomalo iz senke iskočila je bokserka Nina Radovanović kao kandidatkinja za medalju. Do odličja je deli samo još jedna pobeda, mada joj neće biti lako protiv Hsiao-Ven Hsuang. Njihov meč je na programu 1. avgusta.

Čekamo da krene takmičenje u rvanju. Tu imamo četvoricu takmičara. Ko manje zna, rvanje je najtrofejniji naš olimpijski sport sa čak 17 medalja. Prvi će na strunjaču Mihail Kadžaja 2. avgusta, sutradan će Mate Nemeš i Zurab Datunašvili, dok će 4. avgusta Stevan Micić na borilište.

Kao najveća nada u zlatnu medalju uoči polaska na Igre, pored Novaka Đokovića, označena je karatistkinja Jovana Preković. Aktuelna svetska i evropska šampionka i osvajačica više Grand prijeva ove godine. Ona je tek juče otputovala za Tokio, a nastupiće 6. avgusta.

Ni stonoteniseri se još nisu vratili kući. Iako im je nastup u singlu prošao nezapaženo, jer su poispadali u prvom kolu, ostao im je nastup u timskoj konkurenciji, a to će biti 1. avgusta protiv Brazila.

I takmičenje u kajaku tek treba da krene. Tu Srbija ima troje predstavnika. Za Strahinju Stefanovića u raznim prognozama stajalo je da je „viđen“ kao osvajač medalje. Njegova disciplina je 200 metara jednosed, a kvalifikacije počinju 4. avgusta. U istoj trci će biti i Bojan Zdelar, mada će se on oprobati i na 1.000 metara, a kvalifikacije u toj disciplini su zakazane za 2. avgust. Milica Novaković će veslati u dve kategorije: 200 i 500 metara jednosed. Nju ćemo gledati u kvalifikacijama 2. avgusta, pa dva dana kasnije.

Naravno, ostaju nam teniseri: Novak Đoković u singlu za bronzu u subotu protiv Karenja Buste, pa u miks dublu Đoković sa Ninom Stojanović.

Ostale su i tri srpske reprezentacije, koje čekaju mečevi do kraja prve faze, a nadamo se i posle toga u eliminacijama: odbojkašice imaju maksimalan učinak, vaterpolisti igraju sve bolje posle početnog poraza od Španije, dok su košarkašice malo zabrinule naciju posle kiksa protiv Crvene furije. Ali, vremena za popravni ima.

RASPORED

BOKS

Nina Radovanović – četvrtfinale, 1. avgust

RVANJE

Mihail Kadžaja – 2. avgust

Mate Nemeš, Zurab Datunašvili – 3. avgust

Stevan Micić – 4. avgust

ATLETIKA

Dragana Tomašević, bacanje diska – 31. jul

Ivana Španović, skok u dalj – 1. avgust

Marija Vučenović, bacanje koplja – 3. avgust

Armin Sinančević, Asmir Kolašinac – 3. avgust

STRELJAŠTVO

Andrea Arsović, Sonja Vukašinović, trostav – 31. jul

Milutin Stefanović, Milenko Sebić, trostav – 2. avgust

KARATE

Jovana Preković – 6. avgust

KAJAK

Milica Novaković, 200m i 500m – 2. i 4. avgust

Strahinja Stefanović, 200m – 4. avgust

Bojan Zdelar, 200m i 1000m – 2. i 4. avgust

TENIS

Novak Đoković, singl – 31. jul

Novak Đoković, Nina Stojanović – 31. jul

STONI TENIS

Ekipno – 1. avgust

VATERPOLO, KOŠARKA, ODBOJKA


tagovi

Olimpijske igre 2020tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara