');
Najnovije vesti
Blic Vesti Svet

"PROBIJALI SMO SE KROZ DIM DA BISMO EVAKUISALI OSTALE PACIJENTE" Detalji stravične nesreće u hrvatskoj bolnici u kojoj muškarac stradao u požaru

Stravična tragedija dogodila se danas u Specijalnoj bolnici za hronične bolesti u Novom Marofu u Hrvatskoj kada je došlo do požara na aparatu za kiseonik na koji je pacijent (48) bio priključen. Preminuo je od zadobijenih povreda.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
hrvatska policija uviđaj požar u bolnici Foto: Dnevnik.hr / screenshot
hrvatska policija uviđaj požar u bolnici

Uznemirena žena koja radi u bolnici kaže da su svi bili u šoku i da ona još ne može da dođe sebi, piše "Večernji list".

- Aparat je eksplodirao dok je pacijent bio priključen na njega. Osetili smo miris dima i prvo smo mislili da je negde napolju, a onda smo shvatili da je u zgradi. Osoblje bolnice je otrčalo na prvi sprat kroz dim kako bi izvuklo i evakuisalo sve pacijente. Rasporedili su ih njih drugi odeljenjima - priča zaposlena.

Pročitajte još

Medicinske sestre su prve reagovale i izvukle pacijente jer se radi o odeljenju na kome ima mnogo nepokretnih i hroničnih pacijenata na produženom lečenju, dodaje ona.

Stradalog pacijenta, koji je bolovao od maligne bolesti, pronašla je spremačica nekoliko minuta nakon što je priključen na aparat za kiseonik.

Uviđaj je na mestu događaja obavilo zamenik Županijskog državnog tužilaštva u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske i inspektorom zaštite od požara. Prema prvim podacima iz istrage, požar je izbio zbog otvorenog plamena nepoznatog izvora u prostoriji u kojoj se nalazio 48-godišnjak nakon čega se vatra proširila na krevet.

Nije bilo opasnosti za ostale učesnike i osoblje bolnice, kao ni drugih povreda.

Telo nesrećnog muškarca prevezeno je u varaždinsku Opštu bolnicu, gde će biti obavljena obdukcija", navodi se u saopštenju.

Istraga u toku

Ministarstvo zdravlja izdalo je saopštenje u vezi sa tragedijom u kojem su izrazili saučešće porodici stradalog.

Foto: DANIEL KASAP / Tanjug

- Po dobijanju informacija o ovoj tragediji, odmah sam kontaktirao bolnicu, župana i kolege iz zdravstvene inspekcije kako bih utvrdio sve činjenice i utvrdio dalje korake. Nažalost, ovo neće vratiti preminulog pacijenta, ali će osvetliti okolnosti ovog događaja. Iako se ovim ne može nadoknaditi gubitak porodice u ovom teškom trenutku, biće učinjeno sve da se utvrde činjenice - rekao je ministar zdravlja Vili Beroš, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.