Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 29.07.2021.

12:43

Dragan Jović za B92.net: Tijana će biti tu, u Parizu novi tim

Trener našeg tekvondo tima Dragan Jović poručuje da ćemo na narednim Olimpijskim igrama u Parizu videti neka nova lica.

Izvor: Dušan Đukanović

Autor:Dušan Đukanović

Dragan Jović za B92.net: Tijana će biti tu, u Parizu novi tim
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Tijana Bogdanović će i dalje biti tu, ali neko mora da popuni prazninu koja nastaje povlačenjem Milice Mandić.

"Tijana će biti tu još najmanje jedan olimpijski ciklus. imamo još novih takmičara i u mom klubu i van njega. Mislim da ćemo u Parizu imati novu ekipu koja će biti spremna. Da nastavimo ovo što smo započeli", izjavio je Jović za naš portal.

Tekvondo je na Olimpijskim igrama prvi put viđen u Seulu 1988. Tada je uvden kao demonstracioni sport, a zvanično je uključen u program Igara 2000. godine u Sidneju.

Upravo je Koreja prapostojbina tekvonda, gde se on vekovima razvijao. Protivnica Milice Mandić u finalu je bila iz one južne od dve Koreje.

"To je možda bilo značajno ranije. Tekvondo je postao globalan, olimpijski sport. Upravo je zbog toga postao olimpijski. Svetska tekvondo federacija ima 211 članica, više nego Ujedinjene nacije. Videli ste odakle sve imate osvajače medalje. To što je iz Koreje znači da je reč o ozbiljnom protivniku, ali to ne mora da bude presudno. Tijana je pobedila i Kineskinju i Japanku, Milica Korejku. Ponekad pobede i one nas. Više nije bitno iz koje si zemlje. Bitno je da si spreman, da imaš tim oko sebe i da znaš šta radiš. Mi to pokazujemo godinama unazad", poručuje.

Kako kaže, u tekvondu su najvažniji poštovanje i disciplina.

"Poštujemo protivnike izuzetno. Kako mi njih, tako i oni nas. To mi se dopada u našem sportu. Ovo je borilački sport, podrazumeva disciplinu i poštovanje pre svega", zaključio je Jović.

Podsetimo, Dragan Jović je na tri Olimpijske igre kao trener stigao do četiri medalje (dva zlata Mandićeve i srebro i bronza Bogdanovićeve).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve