NOVI STOJKE: Mladi Užičanin Aleksandar Popović naslednik slavnog golmana u Partizanu
Foto: Dado Đilas, Starsport

srpski fudbal

NOVI STOJKE: Mladi Užičanin Aleksandar Popović naslednik slavnog golmana u Partizanu

Fudbal -

Mlađani golman Partizana Aleksandar Popović u revanšu protiv Dunajske Strede pokazao da može da bude oslonac na duže staze

Sa dve pobede protiv predstavnika Slovačke Dunajske Strede, Partizan se plasirao u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije. U revanšu, pred više od 6.000 domaćih navijača na MOL Areni (polovina kapaciteta), golove za crno-bele su postigli Danilo Pantić i Rikardo Gomes, ali je junak utakmice bio 21-godišnji golman Aleksandar Popović - Partizanov novi Stojke.

Aleksandar Popović
foto: Printscreen

Posle odlaska slavnog čuvara mreže i kapitena Vladimira Srtojkovića u Saudijsku Arabiju, mladi Užičanin je maksimalno iskoristio ukazanu šansu i briljirao je u Slovačkoj. U prvom poluvremenu je odbranio "zicer" Zuberiju, a u nastavku susreta i penal Baliću. - Ne bih iskreno isticao sebe jer najbitnija je sledeća utakmica. Bilo je malo slavlja, ali već gledamo ka sutrašnjem prvenstvenom meču protiv Voždovca i ostalim utakmicama. Radili smo analizu sa trenerom Jovšićem i otprilike sam znao gde Balić šutira penal, bilo je samo pitanje tajminga - rekao je mladi golman Popović, pokazavši da može da bude oslonac Partizana na duže staze. Na pitanje da li sebe vidi kao naslednika legendarnog Vladimira Stojkovića, Aleksandar Popović je odgovorio: - Ima pritiska uvek, i zbog Stojketa jer je on stvarno legenda kluba, ali i samog Partizana jer se ovde samo pobeda računa. Partizan nije imao sreće na žrebu za treće kolo kvalifikacija, pošto je dobio najtežeg mogućeg rivala - ruski Soči. - Sigurno neće biti lagan protivnik, Rusi uvek igraju čvrsto i tvrdo, mada imamo iskustva sa njima. Igrali smo sa dosta ruskih ekipa na pripremama. Imamo šanse za prolaz kao i u svakoj utakmici i sa svakim možemo da igramo - optimista je Popović.

Na jug protiv Sočija za 700 dinara

Prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije Soči - Partizan je u četvrtak 5. avgusta u Rusiji u 18 časova po srednjoevropskom vremenu, a revanš sedam dana kasnije u Beogradu (21.00). Partizan je već odredio cene ulaznica - 700 dinara za južnu i severnu tribinu, 1.000 za bočne delove istoka, 1.500 za centar istoka i bočne delove zapada i 5.000 za lože. Na blagajnama stadiona u Humskoj ulici prodaja karata počinje od sutra.

Ime: Aleksandar Popović Rođen: 27. septembra 1999. u Užicu Visina: 190 cm Težina: 80 kg Broj na dresu: 41 Klubovi: Partizan, Teleoptik, Partizan Reprezentacija Srbije: 1 meč

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track