Capital.ba

Produktna berza: Pojeftinila pšenica

30.07.2021. / 16:39

NOVI SAD – Ovogodišnjom pšenicom je ove sedmice na novosadskoj Produktnoj berzi trgovano po prosječnoj cijeni od 20,19 dinara / 0,17 evra/ za kilogram bez poreza na dodatu vrijednost /PDV/, što je za za 0,47 odsto jeftinije u odnosu na prošlonedjeljnu cijenu.

vojvodina

FOTO: Pixabay

Kukuruzom je putem Berze trgovano po prosječnoj cijeni od 25 dinara /0,21 evra/ po kilogramu bez PDV-a, što je manje za 1,96 odsto nego prošle sedmice, saopšteno je iz Berze.

Berzanski brokeri primjećuju da je pad cijene kukuruza pomalo iznenađujući s obzirom na stanje te žitarice na poljima, a da je na stranim berzama zabilježen rast cijene kukuruza u odnosu na prošlu sedmicu.

Kad je riječ o tržištu soje, berzanski kupoprodajni ugovori zaključivani su po prosječnoj cijeni od 70 dinara /0,60 evra/ po kilogramu bez PDV-a, što je za 1,46 jeftinije u odnosu na prošlu sedmicu.

Ukupan ovosedmični promet ostvaren u trgovanju putem Berze iznosio je 1.885 tona, čija je finansijska cijena bila oko 61,8 miliona dinara /525.000 evra/.

U odnosu na prošlu sedmicu, količinski, promet je bio manji za 42,31 odsto, a finasijski za 36,27 odsto. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!