Mikel Hansen (©Reuters)
Mikel Hansen (©Reuters)

Danci ruše sve s pola gasa, Sagosen udario u nemački zid

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.07.21. | 16:10

Svetski i olimpijski šampion lako dobio Portugaliju sa 34:28 u četvrtom kolu rukometnog turnira u Tokiju. Panceri razbili favorizovanu Norvešku – 28:23

Skandinavske selekcije vode glavnu reč na rukometnom turniru u Tokiju. Norvežanke i Šveđanke su najbolje kod dama, dok kod muškaraca očekivano dominiraju Danci. Dvostruki uzastopni šampioni sveta i branilac olimpijskog zlata iz Rija pre pet godina, ruši sve pred sobom, i to s pola gasa. Pobeđena je Portugalija sa 34:28 u četvrtom kolu.

Reprezentacija s Iberijskog poluostrva bila je ravnopravan rival u prvih 30 minuta. Danci su imali samo gol viška (20:19), ali se u nastavku razigrao bombarder Mikel Hansen. Nekoliko odbrana Niklasa Landina Jakobsena na startu drugog poluvremena i par kontri i rukometna velesila je imala već +6 (27:21). Do kraja meča četa Nikolaja Jakobsena lako je održala prednost i stigla do četvrte pobede u Tokiju. Jedino još Francuska ima maksimalan učinak, kolo pre kraja grupne faze.

Izabrane vesti

Nedelja, 14.30: (1,25) Danska (10,0) Švedska (4,90)

Mikel Hansen je bio najefikasniji igrač meča sa devet pogodaka. Odličan je bio i levoruki Matijas Gidsel sa sedam golova, dok su Svan i Holm postigli po četiri pogotka. Kod Portugalaca, Brankinjo je četiri puta zatresao mrežu Danaca, a po tri su delo Amadora, Feraza, Gomesa, Hernandeza i Magaljaesa.

Nemačka se budi. Posle dva poraza od Franuske i Španije, Panceri su dobili Norvešku sa 28:23 i u poslednjem kolu će protiv Brazilaca odlučiti o mestu u četvrtfinalu. Četi islandskog stručnjaka Alfreda Gislasona treba bod protiv južnoameričke reprezentacije za plasman među osam najboljih u Tokiju.

Nemci su od starta imali prednost. Odličan je na golu bio Andreas Volf. Najbolji rukometaš današnjice Sander Sagosen nije mogao sve sam. Nije imao pomoć od levorukih bekova Kila i Flenzburga, Haralda Reinkinda i Markusa Abelvika Reda.

Levo krilo Nemačke, kapiten Uve Genshajmer je bio najbolji sa šest golova, Timo Kastening je postigao pet, dok su Kun i Šiler tri puta zatresli mrežu Norvežana. Kod Vikinga Sander Sagosen je postigao sedam pogodaka, a Joendal pet.

OLIMPIJSKE IGRE ZA RUKOMETAŠE – 3. KOLO

Petak

GRUPA A

Argentina – Brazil 23:25 (7:14)

Francucka – Španija 36:31 (18:12)

Nemačka - Norveška 28:23 (14:11)


GRUPA B

Bahrein – Japan 32:30 (16:17)

Švedska - Egipat 22:27 (9.13)

Portugalija - Danska 28:34 (19:20)



tagovi

tokio 2020Olimpijske igre 2020Rukometna reprezentacija FrancuskeRukometna reprezentacija Norveškerukometna reprezentacija nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara