Mateo Lovato u duelu sa Osimenom iz Napolija (Reuters)
Mateo Lovato u duelu sa Osimenom iz Napolija (Reuters)

Još jedan sjajan posao Atalante: Uzela štopera kojeg su jurili velikani

Vreme čitanja: 1min | pet. 30.07.21. | 14:06

Klub iz Bergama kaparisao maldog Italijana

Dok traju pregovori sa Totenhemom oko 50.000.000 evra teškog transfera argentinskog štopera Kristijana Romera, Atalanta je već kaparisala zamenu.

Prilično dobru!

Izabrane vesti

Klub iz Bergama poznat po sjajnom skautingu mladih igrača, a jednog takvog su uzeli ispred nosa velikanima italijanskog fudbala. Mediji na Apeninima javljaju da je Atalanta danas ugovorila transfer talentovanog italijanskog štopera Matea Lovata iz Verone. Atalanta je ponudila 8.000.000 evra fiksno i 3.000.000 evra kroz bonuse što je Verona prihvatila. Inače, 15 odsto od sume dele bivši Lovatovi klubovi Đenova i Padova.

Lovato ima 21 godinu i u Seriji A je debitovao pretprošle sezone kada je upisao samo jedan meč za Veronu. Ipak, posle odlazaka Rahmanija u Napoli i Kumbule u Romu, tadašnji Veronin trener Ivan Jurić je hrabro gurnuo Lovata u vatru prošle sezone i učinio ga nezamenjivim u poslednjoj liniji. Mladi Italijan je odigrao odličnu sezonu i privukao interes najvećih klubova poput Juventusa, Milana i Intera. Ipak, dok su oni odugovlačili i hteli još malo da sačekaju i uvere se u njegov potencijal, Atalanta je reagovala i kaparisala Lovata.

Inače, on nije jedini štoper koji bi ovog leta trebalo da stigne u Bergamo. Ako proda Romera u Totenhem, Atalanta će pokušati da dovede i Brazilca Luiz Felipea iz Lacija.


tagovi

Mateo Lovatoletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara