Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković utučen: Igra mi se raspala, pokušaću da osvojim bar jednu bronzu

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.07.21. | 15:28

„Šta se desilo u drugom setu? Prosto sam stao“, kaže Novak

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

San o zlatnoj medalji Novaka Đokovića se ugasio. Šokirani izrazi lica po završetku meča preplavili su “Arijake tenis centar”, jer ovakav tok drugog dela meča niko nije očekivao.

Izabrane vesti

Srpski teniser je vodio 6:1, 3:2, a onda potpuno nestao sa terena. Aleksandar Zverev je izborio finale, a Novak je samo sat vremena kasnije ponovo morao na teren.

Izgubio je polufinale i u miksu sa Ninom Stojanović, pa onda izašao potpuno utučen pred novinare.

Užasan dan. Raspala mi se igra, on je doprineo tome, servirao je fenomenalno, nije grešio uopšte”, pokušao je Đoković da objasni šta se desilo sredinom drugog seta na susretu sa nemačkim teniserom. “Ja sam stao, prosto sam stao. Dao sam njemu da napada, nisam imao nikakve poene na prvi servis. Na prvi servis sam imao baš slab procenat od 3:2. To je to. Na ovom nivou sa pritiskom Olimpijskih igara i igranja za svoju zemlju… Šta da se radi”.

Teško mu je bilo da detaljnije analizira oba poraza, ali je zaključio da bi želeo da sutra bar jednom izađe sa terena kao pobednik.

Nisam na OI došao svež, to je prva stvar. Sve što mi se izdešavalo ovih dana samo me sve više iscrpelo. Došao sam ovde emotivno iscrpljen izuzetno, ali motivisan i sa željom kao i svi ostali sportisti da donesem medalju svojoj zemlji. Imaću dve šanse sutra, nadam se da ću bar jednu iskoristiti”, ekspresno je Novak Đoković završio obraćanje novinarima u Tokiju.

Već u 8.00 po našem vremenu Novak će igrati za bronzu protiv Pabla Karenja Buste u singlu, a dva sata kasnije bi trebalo da se zajedno sa Ninom Stojanović bori za isto odličje u miks dublu.


tagovi

Novak Đokovićtokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara