Banja Luka

Regulacioni planovi i na siti lajtovima u Banjaluci

Regulacioni planovi i na siti lajtovima u Banjaluci
Foto: N.N. | Regulacioni planovi i na siti lajtovima u Banjaluci

BANJALUKA - Informacije o regulacionim planovima dostupne su i na siti lajtovima u gradu, kako bi ih vidio što veći broj građana i uključio se u proces izrade ili izmjene ovih planskih rješenja, naveli su iz Gradske uprave.

Dodali su da su ove informacije, na isti način kao i računi, učinjene vidljivijim sugrađanima i svim zainteresovanim subjektima u cilju veće transparentnosti i uključenosti građana.

"U tom cilju, a u skladu sa nedavnom odlukom gradonačelnika, i sve javne rasprave o izradi ili izmjeni regulacionih planova organizuju se poslije 16 časova, kako bi svi zainteresovani imali priliku da dođu i razgovaraju o onome što se gradi u neposrednoj blizini mjesta u kojem žive", istakli su iz Gradske uprave.

Naveli su da su, uz ove, uvedeni i drugi značajni koraci u oblasti gradnje u gradu, pa tako ubuduće da bi se neki objekat izgradio ili nadogradio u užem urbanom području stručnjaci će morati da odobre izgled fasade, kako bi se spriječili projekti koji su u nedvosmislenom sukobu s okolnim prostorom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije