Fudbaleri Nirnberga (©Reuters)
Fudbaleri Nirnberga (©Reuters)

Nirnberg osušio pokvašen barut, pa naciljao Paderborn

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.07.21. | 14:14

Zanimljivim susretom u petak od 18.30 časova otvara se 2. kolo nemačke Cvajte

Nisu dobro otvorili sezonu ni Nirnberg, ni Paderborn, a oba tima imaju ambiciju da se domognu Bundeslige. Oni su u 1. kolu Cvajte remizirali 0:0, Nirnberg sa Aueom, a Paderborn sa Hajdenhajmom. Sada će probati da poprave utisak u direktnom okršaju, koji je na programu u petak od 18.30 časova.

Nirnberg je u prvom kolu demonstrirao odličnu defanzivu, ali u napadu je evidentno imao probleme. Videćemo u kolikoj meri je uspeo da ih otkloni za ovih nedelju dana.

Izabrane vesti

18.30: (2,65) Paderborn (3,20) Nirnberg (2,75)

Da je završnica Nirnbergova mana ogleda se i kroz brojke. Protiv Auea su imali 19 uspešnih centaršuteva i 19 šuteva, ali nisu dali nijedan gol. Kao da im se barut pokvasio

Iako nismo imali mnogo vremena, uspeli smo da radimo na nekim stvarima. Koristili smo video analizu da pokažemo momcima gde su grešili. Tema poslednjih nekoliko treninga nam je bila kako da igraju na poslednjoj trećini terena“, rekao je trener Nirnberga Robert Klaus.

On neće moći u petak da računa na Noela Knotea i Robina Haka. Zato, treninzima se vratio Pijus Kretšmer, koji je prethodno dobio nekoliko dana slobodno jer je pokušao da realizuje transfer u Sarbriken. Neće biti iznenađenje ukoliko se Kretšmer nađe barem na klupi.

Paderborn je skoro potpuno promenio tim u odnosu na prošlu sezonu. Otišlo je 14 igrača, uključujući i kapitena Sebastijana Šonlaua, koji je pojačao Hamburg. Otišao je i najbolji igrač iz prošle sezone, Kris Firih, kupio ga je Štutgart za 3.000.000 evra. Taj novac je potrošen da se dovede čak 11 novih igrača.

Angažovan je i novi trener, stigao je Lukas Kvasnjok.

Posle solidne partije protiv Hajdenhajma vraćamo se na domaći teren, igraćemo pred našim navijačima. Probaćemo da ih obradujemo i pobedimo Nirnberg. To zahteva stabilnu igru u defanzivi i malo više hrabrosti da se krene napred sa loptom. Verujem da možemo da naudimo Nirnbergu ako se budemo pridržavali plana“, kazao je Kvasnjok.


tagovi

CvajtaNirnbergPaderborn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara