Kori Volden predstavljen u Bajernu 1Foto: STARSPORT

Posle uspešne sezone u Crvenoj zvezdi, Kori Volden karijeru će nastaviti u Minhenu. Američki bek potpisao je sa Bajernom ugovor na dve godine, tako da će, nakon Partizana, ponovo sarađivati sa trenerom Andreom Trinkijerijem i Ognjenom Jaramazom.

Klub iz Minhena potvrdio je da je 29-godišnji šuter potpisao ugovor do leta 2023. i pojasnio da će se u Audi domu pojaviti sredinom avgusta za kad je zakazan početak priprema nemačkog tima za narednu sezonu.

“ Trenera Trinkijerija poznajem iz Beograda, imali smo sjajnu sezonu (2019/20), vodili u svim takmičenjima do prekida usled pandemije virusa korona. Tad smo se snažno povezali.

Želim da mu pomognem koliko god mogu da u Minhenu ostvarimo dosta uspeha. Žan Marko Šiško mi je poznat iz ABA lige, iz perioda dok je nosio dres Primorske, izvanredan je asistent, dok sam ja više šuter. Jedan drugom savršeno odgovaramo i nadam se dobroj saradnji.

Jedva čekam da radim ne samo sa njim, već i sa ostalim košarkašima i stručnim štabom Bajerna“, rekao je Kori Volden.

Amerikanac je u Crvenoj zvezdi prosečno beležio 10,5 poena i 1,8 skokova po utakmici u Evroligi.

Klub iz Minhena prethodno je doveo Ognjena Jaramaza iz Partizana, Otela Hantera iz Makabija iz Tel Aviva, Džošuu Obijesea iz Vircburga i Andrea Obsta iz Ulma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari