NBA će proglasiti najboljih 75 košarkaša u istoriji lige u čast jubilarne 75. sezone 1Foto: EPA/ WU HONG

Američka Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) danas je objavila da će se slavljenička 75. sezona 2021-22. obeležavati kao „NBA 75“ i da će tok prilikom predstaviti 75 najvećih igrača u istoriji Lige.

„“NBA 75″ odaće počast generacijama ljubitelja košarke širom sveta, kao i sadašnjim i bivšim igračima i trenerima, a tokom sezone, Liga će takođe nastaviti višedecenijsko nasleđe pružanja podrške zajednicama u kojima NBA porodica živi, radi i igra, i kroz poboljšanje života preko košarke“, navodi se u saopštenju.

Proslava jubileja uključivaće posebne događaje, aktivnosti NBA partnera i ponudu proizvoda u ograničenom izdanju. Medijski partneri lige, ESPN / ABC, TNT i NBA TV, obeležavaće „NBA 75“ pružanjem sadržaja tokom čitave sezone.

Kako je saopšteno, „NBA 75“ će premijerno predstaviti novi Nike dizajn opreme koja slavi 75-ogodišnjicu, a koja će sadržati ukrase sa elementima dijamanta. Isticaće se i Vilson lopta, kao novi partner lige, i integracija oko najvažnijih događaja kao što su NBA O-Star 2022 u Klivlendu i NBA Draft. Klivlend je poslednji put bio domaćin NBA O-Stara 1997. godine, kada je liga proslavljala svoju 50-ogodišnjicu.

“Sezona 2021-22. biće istinski posebna jer slavimo 75 godina NBA košarke“, rekao je NBA komesar Adam Silver i dodao da se „radujemo što ćemo odati počast igračima i timovima – kako prošlim, tako i sadašnjim – koji su inspirisali generacije navijača širom sveta”, navedeno je u saopštenju.

Za najnovije detalje o proslavi NBA 75, uključujući mogućnosti za učešće navijača, posetite NBA.com/75 tokom sezone 2021-22.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari