Aleksandr Sobolev (©Shutterstock)
Aleksandr Sobolev (©Shutterstock)

Popravni za Spartak, Despotoviću prija Arsenal

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.07.21. | 12:24

Danas dve utakmcioe drugog kola Premijer lige Rusije. Promo kvota u Mozzartu na pobedu Moskovljana - 2,00

Loš početak Spartaka u Premijer ligi Rusije. S novim trenerom, Portugalcem Ruijem Vitorijom koji je tokom leta zamenio Domenika Tedeska, Moskovljani su poraženi od Rubina u Kazanju sa 1:0. Za vicešampiona ove zemlje sledi novo gostovanje, povratniku u elitni rang, Krila Sovjetovu danas (18.00). Tim iz Samare je na premijeri poklekao na svom terenu od Ahmata iz Groznog (1:2).

Krila Sovjetov su prošle sezone u drugoligaškoj konkurenciji nadmoćno stigli do elite, sa čak 101 bodom, sedam više od drugoplasiranog Orenborga. Ipak, najjači rang je nešto drugo, pa treba očekivati da će tim iskusnog stručnjaka Igora Osinjkina da se bori za opstanak u društvu najboljih.

Izabrane vesti

18.00: (3,80) Krila Sovjetov (3,45)Spartak Moskva (2,00)

Na premijeri nove sezone zakazali su napadači Spartaka, Šveđanin Džordan Larson i ruski reprezentativac Aleksandr Sobolev. Zbog povrede kod gostiju neće igrati Holanđanin Kvinsi Promes koji se tokom zime vratio u redove Moskovljana posle neuspešne epizode u Ajaksu. Takođe, van konkurencije kod vicešampiona Rusije je Aleksandr Selihov. Pod znakom pitanja su Litvinov i Maslov. Tradicija je uz Moskovljane koji su dobili današnjeg rivala na pet poslednjih utakmica, prethodni put pre dve godine u Premijer ligi Rusije sa 2:0.

U istom terminu (18.00), Arsenal u Tuli dočekuje Rubin. Četa Leonida Slutskog mogla bi da se umeša ove sezone u borbu za Ligu šampiona. Uzdanica tima iz Tatarstana je povremeni srpski reprezentativac Đorđe Despotović. Protiv Spartaka čovek odluke bio je Ilja Samošnikov.

Arsenal je na startu poražen u Moskvi od Lokomotive Marka Nikolića (1:3). Za domaćina zbog crvenog kartona u prvom meču neće igrati defanzivac Artjom Sokol. Boje Arsenala brani nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Goran Čaušić. On je igrao svih 90 minuta na startu šampionata protiv Lokomotive.

18.00: (3,20) Arsenal Tula (3,10) Rubin (2,40)

Rubin ima četiri vezane pobede protiv Arsenala u Premijer ligi Rusije. Prošle sezone je tim iz Kazanja slavio kod kuće sa 3:1, u gostima sa 4:2. Na oba meč je nekadašnji napadač Crvene zvezde Despotović zatresao mrežu tima iz Tule.


tagovi

Rusija 1ruska premijer ligaSpartak MoskvaKrila SovjetovArsenal TulaRubin KazanjRubin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara