Potpisan memorandum u okviru obeležavanja Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima

Lokalne vesti - Petak 30.07.2021 - 12:35

U maloj sali Skupštine grada, potpisan je Memorandum o saradnji na realizaciji održivog socijalnog uključivanja dece i omladine, žrtava trgovine ljudima, potencijalnih žrtava trgovine ljudima, žrtava svih oblika nasilja i zlostavljanja dece i omladine i potencijalnih žrtava svih oblika nasilja i zlostavljanja dece i omladine.

Gradska većnica Danijela Milosavljević rekla je da je potpisivanje Memoranduma organizovano upravo danas, kada se širom planete obeležava 30. jul, Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima.

- Ovaj dokument predstavlja zajednički nastup lokalne zajednice u borbi protiv trgovine ljudima i naš je konačni cilj zaštita žrtava ovog krivičnog dela.

Pored toga, mi se borimo i protiv porodičnog nasilja.


Memorandum predviđa aktivno učešće svih žrtava u društvenim procesima, odnosno njihovo socijalno uključivanje, koje podrazumeva zaštitu podataka i ličnosti
- rekla je Danijela Milosavljević.

Dokument su potpisali predstavnici Lokalne mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima Grada Vranja, Centra za socijalni rad, Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Odseka za dečju zaštitu Gradske uprave, Kancelarije za mlade, Pozorišta "Bora Stanković" i Crvenog krsta Vranje.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: