Sport

0

Đoković bez finala, za bronzu protiv Karenja Buste

Autor: IG

Izvor: Beta

Đoković bez finala, za bronzu protiv Karenja Buste

Izvor: Beta/AP/Seth Wenig

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Olimpijskih igara u Tokiju, pošto je danas u polufinalu izgubio od Nemca Aleksandera Zvereva sa 6:1, 3:6, 1:6.


Đoković će se za bronzu u Tokiju boriti sa Špancem Pablom Karenjom Bustom, koji je ranije danas u prvom polufinalu izgubio od Rusa Karena Hačanova u dva seta.

Meč za bronzu na programu je sutra, a Đoković će se kasnije danas u paru sa Ninom Stojanović boriti za plasman u finale u konkurenciji miks dubla.

Djoković je izgubio današnje polufinale posle neverovatnog pada u igri i prednosti od 1:0 i brejka viška u drugom setu.

Srpski teniser se u prvom gemu meča suočio sa brejk loptom, ali se odbranio servisima, a nakon toga je dva puta oduzeo servis rivalu prepustivši mu samo jedan gem.

Do polovine drugog seta izgledalo je da Đoković ide sigurno ka pobedi i plasmana u finale, ali su se stvari potpuno preokrenule nakon što je napravio brejk i poveo sa 3:2.

Đoković je potpuno "pao", pa je Zverev već u narednom gemu vratio brejk posle čega je vezao još tri gema i izjednačio na 1:1 u setovima.

Pad u igri Đokovića, Zverev je maksimalno iskoristio i sa dva brejka stigao je do velikih 4:0 u odlučujućem setu. Djoković je nakon toga uspeo da osvoji jedan gem, ali je Zverev novim brejkom potvrdio plasman u veliko finale.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR