Ljubimci

Hrabra keruša Leta spasila 3 života, postala i TikTok zvezda

kerusa-leta-spasilac

Dvogodišnja keruša Leta iz Rusije je članica jedinice za pronalaženje i spasavanje ljudi. Iako veoma mlada, do sada je spasila već tri života, a nedavno je zahvaljujući svom vlasniku postala popularna i na TikToku.

Nikolaj Hižnjak, dobrovoljac spasilačke jedinice i vlasnik keruše, kaže da je Leta naprednija od drugih pasa koji se obučavaju u ove svrhe.

@leta.dog##ЛетаК9 ##собака ##врек ##малинуа ##malinois ##овчарка ##кинолог ##дрессировка ##смешно

♬ Build a B*tch – Bella Poarch

– Sa godinu i dva meseca, već je pronašla prvu žrtvu. Bila je to baka sa demencijom koja je pobegla iz bolnice. Pozvali su nas iz bolnice, a mi smo po prvi put izašli na teren sa Letom. Hodali smo levom stranom pruge, jer je odatle vetar donosio bakin miris. Pošto je moja keruša tada bila neiskusana, postavio sam joj jednostavan zadatak, trebala je samo da prati pravac vetra – rekao je on.

Mislio je na trenutak da Leta više ne zna šta radi, ali keruša ga je demantovala, prenosi Telegraf.

– Potpuno neočekivano, ona odlazi na desnu stranu preko pruge. Sklanjamo grmlje, ja je uzimam u ruke, ona iskače iz mog naručja i beži. Nakon nekog vremena čujem lajanje. Probijam se kroz žbunje i vidim da baka sedi u rupi, a pored nje je Leta – objasnio je Nikolaj.

@leta.dog##ЛетаК9 ##юмор ##смешно ##овчарка ##малинуа ##malinois ##дрессировка ##антуаннаджарян ##хочуврек

♬ оригинальный звук – Лета К9

Nakon naporne sezone ovaj dvojac je odlučio da malo predahne, a posle odmora, nastavljaju sa obukom. U međuvremenu, Letina popularnost na TikToku raste.

Ovo morate znati pre nego odlučite da li ćete pustiti psa da spava sa vama u istom krevetu

Čitajte Luftiku na Google vestima

436 Shares
436 Shares
Share via
Copy link