Kragujevčani su hit na startu sezone, pada li i Bagdala?

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.07.21. | 11:54

Novi član Superlige Srbije ima maksimalnih šest bodova u prva dva kola pred gostovanje u Kruševcu. Proleter bez Kaluđerovića traži prve bodove u šampionatu

Povratnik u elitu se na šali. Kragujevčani su, uz Partizan i TSC iz Bačke Topole, imaju maksimalnih šest bodova. Pala je Mladost u Lučanima na premijeri (1:0), a onda je u srcu Šumadije pao i Spartak (3:2). Radnički je pretohodne nedelje doveo dvojicu novajlija, Dragoljuba Srnića, nekadašnjeg omladinca Crvene zvezde, kasnije fudbalera Čukaričkog, poljskog Šljonska i Voždovca i iskusnog hrvatskog golmana Ivana Radoša.

Radnički je ostao bez povređenih čuvara mreže, Ognjena Lukića i Stojana Lekovića, pa je Radoš stigao na šest meseci da ugasi požar u redovima tima sa Čika Dače. Kragujevčani večeras (21.00) gostuju Napretku pod Bagdalom.

Izabrane vesti

Novajlija u društvu najboljih ima velike ambicije ove sezone i ne žele samo godinu dana da bude u elitnom rangu. Više od 4 000 ljudi na stadionu u Velikom parku bodrila je Crvene prošle nedelje protiv Spartaka. Neko kome će duel sa Subotičanima ostati u posebnom sećanju svakako je Veljko Trifunović, koji se kragujevačkoj publici predstavio na najlepši način i sa dva pogotka u ranoj fazi utakmice udario temelje pobede. Brzonogi Užičanin pokazao se kao pravo osveženje za napad.

"Naravno da mi je jako drago što su moja dva pogotka doprinela pobedi nad Spartakom u prošlom kolu. Nama napadačima je u opisu posla da postižemo golove i veoma sam srećan što sam uspeo da obradujem sve one divne ljude koji su se okupili u neverovatnom broju da nas podrže. Dobro smo startovali, vezali dve uzastopne pobede i verujem da imamo snage i kvaliteta da nastavimo ovaj trend uspešnih rezultata“, rekao je jedan od junaka pobede nad Spartak za klupski sajt.

21.00: (1,60) Napredak (3,60) Radnički K. (6,75)

Šef struke Kragujevčana Vladimir Radenković veruje u nastavak pobedničke serije.

"Jako mi je drago što smo pobedom nad Spartakom uspeli da razgalimo kragujevačku publiku, koja zaista, bez ikakvog preterivanja, živi za ovaj klub. Ta količina strasti sa kojom navijači Radničkog 1923 prate utakmicu, sa kojom doživljavaju svaki njen detalj, to je nešto čime se retko koji klub u Srbiji može pohvaliti. Što se naše igre tiče, mislim da je ekipa ispunila očekivanja. Igrači su bili fokusirani i disciplinovani tokom svih devedeset minuta utakmice i to je na kraju dalo željeni rezultat“, ocenio je Radenković.

Kruševački superligaš je tokom letnje pauze odlučio je da podmladi ekipu. Redove Napretka napustili su najiskusniji igrači poput Miloša Milovanovića, Miroljuba Kostića i prvog strelca Alena Melunovića. Među pridošlicama treba izdvojiti kapitena i jednog od najboljih igrača vranjskog Dinama Mlađana Stevanovića, zatim doskorašnju uzdanicu Zlatibora Nemanju Krstića, kao i izuzetno talentovanog 19-godišnjeg napadača Đorđa Jovanovića, koji je već stigao da se upiše u listu strelaca, i to dva puta.

Osim povrđenih dvojice golmana, Ognjena Lukića i Stojana Lekovića, svi ostali igrači su u konkurenciji za utakmicu u Kruševcu.

18.55: (2,30) Proleter (3,20) Novi Pazar (3,25)

Novosadski Proleter je razočarao u prva dva kola, ima nulu na kontu, sa samo jednim postignutim golom. Redove tima iz srpske Atine je napustio iskusni golgeter Andrija Kaluđerović koji je pojačao uzbekistanski Nasaf iz Karšija, trećeplasirani tim u ovoj azijskoj zemlji. Naredni rival u Novom Sadu je Novi Pazar (18.55) koji nema takođe nema bodove. Prošle sezone su domaćini dobili utakmice u Superligi - Proleter na Karađorđu sa 1:0, dok je u gradu u Raškoj oblasti Pazarci bili ubedljivi, slavili su sa 5:0.


tagovi

Superliga SrbijeProleter Novi SadNapredak KruševacFK Novi Pazarnovi pazarRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara