Lutovac protiv Šefera (© FK Partizan)
Lutovac protiv Šefera (© FK Partizan)

Lutovac svestan Partizanovih propusta u Slovačkoj: Važno je da pobeđujemo i kad igramo loše

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.07.21. | 11:36

„Moj cimer je izvukao meč“, aludirao je prinudni desni bek na odbrane Aleksandra Popovića

Samokritika. Odlika pravih sportista. Mogli su u Partizanu da se zaklone iza još jedne pobede, posegnu za činjenicom da ni na četvrtoj zvaničnoj utakmici nisu primili gol, kako su srpskom fudbalu popravili izglede da u budućnosti ima dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali su dovoljno objektivini da priznaju sebi i drugima da prikaz u Dunajskoj Stredi nije valjao.

Piše se prolaz, al ostaju brige posle utiska da je protiv DAC-a odigrao najslabiju partiju od početka sezone i da mora dosta toga da popravi pred dvomeč sa Sočijem.

Izabrane vesti

Prinudni desni bek Aleksandar Lutovac ne želi da gura probleme pod tepih, većč trezveno sagledava gostovanje u okolini Bratislave, svestan da je u samo sedam dana Partizan prikazao dva razlilita lica: uverljivo u Humskoj i zabrinjavajuće na MOL areni.

Potpuno drugačija utakmica u poređenju sa onom u Beogradu. Dobro je da dobijamo i kad nismo na top nivou, prevazilazimo prepreke u hodu, a kad se pogleda revanš najbitnije je da smo slavili. Bilo je dosta grešaka, ali je važno da probleme prevazilazimo u hodu“, iskreno je delovao Lutovac posle pobede 2:0.

Pobrinuli su se Danilo Pantić i Rikardo Gomeš za realizaciju, međutim, junak meča u sastavu Aleksandra Stanojevića bio je Aleksandar Popović. A čim je golman najbolji pojedinac – između ostalog zbog odbranjenog penala Baliću – onda je to pokazatelj da igra u polju nije bila na očekivanom nivou. Posebno u odbrani.

Moj cimer je izvukao meč. Ne znam šta bi bilo kad bi bilo, možda bi susret otišao u drugom pravcu, odradio je Pop posao kako valja. Hvala mu na tome. Uvek je na visini zadatka“.

Igrači iz odbrane ne baš. Iako je defanziva opet izdržala, računajući pripremni period produžila niz bez kapitulacije na 682 minuta, crno-beli su se savijali pred naletima DAC-a.

Nismo potcenili protivnika, nego imamo dosta utakmica u kratkom periodu. Dođe do toga da se nekad odigra slabo poluvreme ili loš meč. Najbitnije je da se pobeđuje i kad se igra loše. Pogotovo u evropskim utakmicama“.

Prva naredna kad je Parni valjak u pitanju je Soči. Ruski sastav je u dvomeču sa azerbejdžanskom Kešlom demonstrirao napadačku moć (sedam golova), ali je u Bakuu i sam bio ispoljio defanzive propuste, pošto je dvaput matiran.

„Moramo najpre da se koncentrišemno na Voždovac. Izuzetno nam je bitna naredna prvenstvena utakmica, tek posle nje ćemo se posvetiti Sočiju, dobroj ekipi, Rusi su uvek nezgodni. Imamo kvalitet, ako budemo na našem nivou možemo da ostvarimo dobar rezultat. Mora da se pobeđuje svaka utakmica“, zaključio je Aleksandar Lutovac.


tagovi

Liga konferencijeFK PartizanAleksandar Lutovac

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara