Miloš Timotijević je dobijao pretnje zbog uloge gej policajca

Kroz svoju karijeru Miloš Timotijević igrao je u mnogim zanimljivim projektima, ali takođe je bio suočen sa negativnim reakcijama, ali i pretnjama nakon uloge korumpiranog policajca homoseksualne orijentacije.

Život

Izvor: B92

Petak, 30.07.2021.

10:44

Miloš Timotijević je dobijao pretnje zbog uloge gej policajca
Foto: Printscreen/TV Prva

Kako kaže, uvek nastoji da iz svake tematike nauči nešto novo i izvuče pozitivnu stranu, jer i sam teži ka tome da vodi normalan i častan život.

"To je moj moto. Koliko je to moguće je stvar polemike, ali najbitnije je truditi se i stremiti ka tome. Niko nije savršen, svi grešimo, ali ja nekako više volim da izvučem pozitivnu stranu iz svega. Tako i izvlačim pozitivne stvari i iz mračnijih likova koje igram, ili tražim u njima nešto svetlo. U toj interakciji se dese promene i u vama, u terapeutskom smislu", iskren je Timotijević.

Zbog uloge inspektora Petrit Kocija u seriji "Besa" dobio je brojne pohvale, ne samo što je pokazao sjajno glumačko umeće, već je zadivio publiku i svojom fizičkom spremnošću. Ipak Petrit nije klasični policajac, što je za glumca bilo posebno inspirativno dok je spremao pomenutu ulogu.

"Upravo ta dualnost u njemu bila mi je jako zanimljiva. Te njegove dve strane - što na prvu loptu jeste pravičan policajac, ali s druge strane ima tu ličnu osvetu koja nije toliko pozitivna, to donosi uzbudljivu notu Petritu i boji ga životno. On nije samo policijac i to je interesantno i motiviše me da uradim odličan posao, iliti ga dočaram što najbolje mogu", navodi Timotijević.

Dobio je brojne komplimente zbog projekata na kojima je učestvovao, što mu mnogo znači nakon skandaloznih pretnji koje su mu upućivali tinejdžeri zbog uloge Stupara, korumpiranog gej policajca, u "Južnom vetru".

"Vidim da publika neverovatno pozitivno reaguje i to mi je drago, to dođe kao melem na ranu. Uvek je dobro čuti fidbek jer to znači da se ono što radite prati i gleda. Drago mi je da vidim da publika reaguje pozitivno na moj lik, nakon cele drame oko uloge", ističe glumac, prenosi "Blic" i odgovora da li je oprostio teške reči i pretnje koje je tada dobijao:

"Nikome nisam zamerio ništa, na publici je da učitavaju stvari na koji način žele, a ja sam samo iz komentara izvukao pozitivne stvari. Shvatam da je svako iz svoje vizure shvatio tu ulogu i da su bili ogorčeni iz svojih ličnih pobuda, tako da stvarno nemam razloga da se ljutim i da bilo kome nešto praštam. Te žustre reakcije su individualna stvar i refleksija njihovih života."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: