Читај ми!

Petnica demantuje da je Srđan Janev novi direktor

Upravni odbor Istraživačke stanice Petnica saopštio je da su navodi koji su se pojavili u medijima o izboru Srđana Janeva za novog direktora – neistiniti.

Mediji su u sredu objavili informaciju da je iz Petnice saopšteno da je novi direktor Istraživačke stanice Petnica Srđan Janev.

U saopštenju koje objavljeno na sajtu Petnice navodi se da su navodi koji su se pojavili u medijima o izboru novog direktora – neistiniti.

Navode da je sa imejl adrese, koja nije na zvaničnom domenu ISP, novinarima distribuirano lažno medijsko saopštenje sa netačnim informacijama.

"Neki od medija su na osnovu toga objavili navedenu vest, bez provere autentičnosti izvora. Pored lažnog medijskog saopštenja ISP, mejl je sadržao i lične podatke koji nisu javno dostupni i koji prema Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti ne smeju da se dele bez saglasnosti", navodi se u saopštenju Petnice objavljenom na zvaničnom sajtu Istraživačke stanice.

Javnost podsećaju da je Upravni odbor Istraživačke stanice Petnica podneo krivičnu prijavu nadležnim organima.

Podseća javnost na odluku da Upravni odbor ISP upravlja Istraživačkom stanicom Petnica do imenovanja novog direktora, zarad obezbeđivanja njenog nesmetanog rada.

"Činjenica je da je Srđan Janev juče upisan kao zakonski zastupnik ISP u APR-u jer je zakonska obaveza udruženja građana da izabere i upiše zastupnika u registar, ali on nije upisan kao novi direktor već kao predstavnik Upravnog odbora čiji je član. Javnost će biti blagovremeno obaveštavana o svim koracima koje ISP preduzima, ali isključivo zvaničnim kanalima – sa zvaničnog domena ISP i putem veb-stranice", zaključuje se u saopštenju.

Krajem juna dotadašnji direktor "Petnice" Nikola Božić podneo je ostavku. Istraživačkom stanicom od tada upravlja Upravni odbor

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво