Crno-beli u Slovačkoj (© Star sport)
Crno-beli u Slovačkoj (© Star sport)

Spisak mogućih rivala Partizana ako prođe Soči: Union Berlin, dva osrednja Portugalca, Osijek...

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.07.21. | 09:52

Žreb za plej-of Lige konferencije je u ponedeljak od 14 časova

Veliko veče za ambicije Partizana. U četvrtak noć preskočio je prvu prepreku na putu ka grupnoj fazi, dočekao bar jedan kiks favorita – a bilo ih je više – i zazuzeo mesto među nosiocima pred žreb parova plej-ofa za plasman u Ligu konferencija (ponedeljak, 14 časova).

Eliminacijom DAC-a iz Dunajske Strede (1:0, 2:0) opravdao je ulogu favorita, ali je spletom okolnosti morao da čeka ishode drugih utakmica, jer je ispadanjem iz kvalifikacija za Ligu šampiona (od danskog Midtjilanda) Seltik napravio pometnju selidbom u glavni deo žreba za Ligu konferencija i pogurao srpskog predstavnika na stranu nepovlašćenih timova. Bilo je klubu iz Humske potrebno da „vrisne“ neko od pet favorita (AEK, Karabag, Makabi Tel AvIv, Fajenord, FCSB, Plzenj ili Astana). I već na prvom koraku, vesti iz Jerevana, gde je kazahstanski Šahtjor iz Karagandija dočekao rumunski FCSB, bile su povoljne za crno-bele.

Izabrane vesti

Nekadašnja Steaua je ispala i u tom trenutku se znalo da će Parni valjak, prođe li neokrznut kroz Slovčaku, zadržati status nosioca. Kasnije su ga još neki rezultati (ispadanje AEK-a) stavili u još povoljniju poziciju, što znači da je izbegao susrete sa Totenhemom, Romom, Bazelom, Kopenhagenom, Gentom, Anderlehtom... Pod uslovom da najpre izbaci Soči.

Par Partizan – Soči će se u ponedeljak naći na povlašćenoj strani žreba za plej-of. A već sad je poznato s kim sve može da se sastane bolji iz duela Srba i Rusa (5. i 12. avgust).

Potencijalni rivali su: 

Union Berlin (Nemačka) kao jedini siguran sa liste;

Pobednici duela trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija:

Molde (Norveška) – Trabzon (Turska)

Rozenborg (Norveška) – Domžale (Slovenija)

Hibernijan (Škotska) – Rijeka (Hrvatska)

Dandok (Republika Irska) – Vitese (Holandija)

Pasoš Fereira (Portugal) – Larne (Severna Irska)

Santa Klara (Portugal) – Olimpija (Slovenija)

Osijek (Hrvatska) – CSKA Sofija (Bugarska)

Brejdablik (Island) – Aberdin (Škotska)

Dinamo Batumi (Gruzija) – Sivas (Turska)

Elfsborg (Švedska) – Velež (Bosna i Hercegovina)

Žilina (Slovačka) – Tobol (Kazahstan);

I slabiji iz duela kvalifikacija za Ligu Evrope:

Anortozis (Kipar) – Rapid (Austrija)

Sent Džonston (Škotska) – Galatasaraj (Turska).

Kao po običaju, UEFA će u nedelju veče ili najkasnije u ponedeljak jutro, formiranjem podgrupa skratiti imena potencijalnih protivnika. U Humskoj 1 se nadaju da će ovoga puta imati malo više sreće, jer im je na uvodne dve stranice žreb dodelio ekipe sa najjačim koeficijentima od onih koji su ostali na raspolaganju. Zato se i čini da bi Soči mogao da bude znatno zahtevniji protivnik od nekih u plej-ofu. Na primer: Žilina, Aberdin, dva osrednja portugalska tima, švedski Elfsborg...

P. S. Vodeći računa o zategnutim političkim odnosima između Rusije i Ukrajine, UEFA će izbeći potencijane mečeve Sočija (ako prođe) sa Kolosom (Ukrajina) i Šahtjorom iz Karagandija (Kazahstan), pa oni otpadaju sa spiska Partizanovih rivala. Isto važi za dvomeč Rakov (Poljska) – Rubin Kazanj (Rusija), kako bi se izbegao susret dva ruska tima.


tagovi

FK PartizanLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara