Karen Hačanov (©Reuters)
Karen Hačanov (©Reuters)

Karan Hačanov će igrati za zlato! Rus razbio Karenja Bustu u prvom polufinalu

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.07.21. | 09:30

Čeka pobednika duela Đoković – Zverev

Iznenađenje u prvom teniskom polufinalu! Karen Hačanov je „obrijao“ Pabla Karenja Bustu i izborio prolaz u finale Olimpijskih igara – 6:3, 6:3.

Ruski teniser, kojeg niko pre turnira nije video ni na najširem spisku kandidata za medalju, boriće se u nedelju za zlatnu medalju. A, protivnik će mu biti Novak Đoković ili Aleksander Zverev.

Izabrane vesti

Karenjo Busta je pobedio juče Danila Medvedeva i bio je „viđen“ kao finalista. Ali, jednog Rusa je pobedio, za drugog nije imao snage. Prilično lako je Hačanov dobio meč, za samo sat i 20 minuta igre.

Došao je Hačanov u Tokio kao 25. teniser sveta, niko na njega nije obraćao pažnju dok se nije našao u polufinalu. Na tom putu eliminisao je prvo Nišioku (2:1), pa Dakvorta (2:0), Švarcmana (2:1), a onda u četvrtfinalu Umbera (2:1). Istina je da Rus nije imao preterano jake rivale, vrata su mu se redom otvarala, ali on je znao da to iskoristi. A, kada mu se ukazala šansa karijere, zgrabio je oberučke.

U prvom setu Hačanov je napravio brejk na 2:2, lako ga potom potvrdio, da bi novim brejkom stavio taj prvi deo meča u džep. Ništa Karenjo Busta nije mogao na terenu, nije nalazio način kako da naudi ruskom asu, kako da mu ugrozi servis, da stvori bar neku brejk priliku.

Ravnoteža u drugom setu je potrajala do 3:2, kada je Hačanov oduzeo Špancu servis, a onda bez ikakvih problema tu prednost čuvao do kraja, do pobede.

Teniser iz Moskve, koji ima 25 godina i četiri ATP titule u karijeri, obezbedio je medalju. Zlato ili srebro, znaće se u nedelju. Samo prvo još da vidi da li će sa druge strane mreže da bude Novak Đoković ili Aleksander Zverev. Nije svejedno...


tagovi

Karen HačanovPablo Karenjo BustaTenistokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara