30. jul  2021. 09.29  | Izvor: FoNet

Gagi i Mileni skver u Beogradu

BEOGRAD -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić podneo je danas inicijativu da se javna površina između Mileševske i Ulice cara Nikolaja, koja se trenutno rekonstruiše, nazove skverom Milene i Gage, po glumcima Mileni Dravić i Draganu Nikoliću, saopšteno je iz Vesićevog kabineta.

 

Milena i Dragan, kao "večni simboli divnog i kulturnog Beograda, zaslužuju naše večno pamćenje i poštovanje", rekao je Vesić u jutarnjem programu Studija B.

Odluka će biti doneta na sednici Skupštine grada 30. avgusta, ali će stupiti na snagu 14. oktobra kada se navršava tačno tri godine od smrti Milene Dravić, najavio je Vesić.

Skver će biti završen 17. septembra, a tokom jeseni biće raspisan konkurs za umetničku skulpturu „Obraz uz obraz”, nazvanu po kultnoj TV emisiji koju su vodili Milena Dravić i Dragan Nikolić.

Vesić je danas podneo i inicijativu da se park na Vračaru između Ulice Petra Kočića i Ulice Đorđa Vajferta nazove park Mike Oklopa po čuburskom i beogradskom piscu Milanu Oklopdžiću.

Više od 150.000 primeraka Oklopdžićeve knjige „Kalifornijski bluz” prodato u Jugoslaviji, čime je postignut rekord u broju objavljenih i prodatih izdanja jedne knjige, naglasio je on.

 

Srodne vesti