©Star Sport
©Star Sport

Precizni parametri: Milan Rodić igrač utakmice sa Kairatom

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.07.21. | 09:01

Dve asistencije levog beka crveno-belih, veliki procenat dobijenih duela, učeće u najvećem broju akcija ekipe

Statistika može i ne mora da bude merodavan pokazatelj onoga što se dešavalo na nekom pojedinačnom događaju, ali često može da pruži i ono što se "golim okom" ne vidi u potpunosti na samom terenu, a u slučaju utakmice između Crvene zvezde i Kairata donela je nekoliko zanimljivih podataka. Prema podacima platforme InStat, najkorisniji igrač utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampona bio je reprezentativni levi bek Milan Rodić.

Nezamenjivi prvotimac crveno-belih utakmicu je završio sa dve asistencije. Prvu je zabeležio u devetom minutu kada je poslao ključno dodavanje pre majstorije Aleksandra Kataija, a drugu u 49. minutu kada je na sajajn način osvojio loptu na protivničkoj polovini i ostavio Mirka Ivanića u gol šansi.

Izabrane vesti

Rodić je imao 12 od 16 dobijenih duela na meču sa Kazahstancija, od čega devet od deset u fazi odbrane. Takođe, svaki od četiri starta na loptu bili su mu besprekorjni. Ono što je zanimljivo, Rodić je igrač crveno-belih koji je učestvovao u najviše napada svog tima na utakmici - čak 80, dok je recimo na drugom mestu Gelor Kanga sa 70. Rodić je imao čak šest oduzetih lopti, dve manje od Dragovića, odnosno jednu manje od Pankova, od čega čak tri (najviše u ekipi) na protivničkoj polovini.

Rodić je prema InStatu osvojio 388 indeksnih poena, što je devet više od dvostrukog strelca Aleksandra Kataija. Majstor iz Srbobrana je tri puta šutnuo na protivnički gol i dva puta besprekorno pogodio okvir, dobio je osam od 13 ofanzivnih duela. Zanimljivo, i pored svega toga Katai je igrač koji je izgubio najviše lopti u domaćem timu, čak devet. Kada su u pitanju dodavanja, Katai je imao 74 posto uspešnosti (25/34) tako da je jasno da su parametri bili daleko od idealnih, ali je činjenično stanje na terenu bilo drugačije.

Zvezdin majstor je uzeo loptu u svoje noge onda kada je bio potrebno, prvim golom otkuljučao brave protivničke odbrane, a drugim u 42. minutu iz slobodnog udrarca, praktično i definitivno razrešio pitanje prolaska u treće kolo kvlaifikacija za Ligu šampiona.

Treći po indeksu uspešnosti bio je Gelor Kanga sa 331 poenom, Filipo Falko je imao 311, dok su brojku od 300, sa tačno toliko poena, probili još samo Mirko Ivanić i Lois Dioni. Zanimljivo, Aleksandar Dragović, koji je nosio Zvezdinu odbranu i oduševljavao liderstvom i pojedinim potezima, sakupio je samo 284 poena. Prema statistici, reprezentativac Austrije je dobio samo šest od ukupno 13 duela sa protivnicima, od čega u odbrani 4/9.



tagovi

Milan Rodić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara