Vladan Milojević (Reuters)
Vladan Milojević (Reuters)

Milojević: Nije trebalo da dođe do penala, neću da pričam da li je prošao srećniji tim

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.07.21. | 00:55

"Penale smo izgubili jer su promašivali oni koji su rekli da su spremni da pucaju. Naš golman je skinuo dva. To nije lako. A mi smo promašili tri"

Senzacionalan podvig Veleža ili sramota AEK-a. Može da se gleda iz obe perspektive, ali kako god da okrenemo, grčki velikan je napravio ozbiljan kiks. Vladan Milojević je u Crvenoj zvezdi stekao reputaciju specijaliste za uvođenje u evropska takmičenja, ali je posle dvomeča sa Veležom aura uzdrmana.

Gol zaostatka sa Grbavice izabranici srpskog stručnjaka nadoknadili su tek u osmom minutu sudijskog dodatka, samo da bi poklekli u penal seriji pošto u produžecima nisu uspeli da slome rivala iako su imali inicijativu.

Izabrane vesti

"Nije ni trebalo da dođe do penala. Sada možemo da razgovaramo o tome da li smo eliminisani u Bosni i Hercegovini ili danas, ali ne znam odgovor. Propustili smo veliki broj prilika", objasnio je Vladimir Milojević nakon eliminacije iz kvalifikacija za Ligu konferencija.

AEK je bio dominantan u maltene svim statističkim kategorijama, ali to nije uvek grancija uspeha. Tako je bilo i večeras.

"Znali smo da nam neće ostaviti mnogo prostora, da će igrati čovek na čoveka, sa dosta faulova. Bili smo spremni. Nismo igrali u Bosni i imali smo još dosta šansi da dođemo do drugog gola. Ali nismo uspeli."

Atinski klub ostaje bez prilike da se ove sezone takmiči na međunarodnoj sceni, te će imati tri nedelje da se pripremi za početak grčke Superlige.

"Život ide dalje. Pozitivno je to što su nas navijači podržavali 120 minuta. Hvala im na tome. Neću da ulazim u diskusiju da li je prošao tim koji je imao više sreće. AEK nije prošao i to me čini jako tužnim. Ne mogu da kažem da dečaci nisu pokušali. Malo je falilo za prolaz."

Poraz je bolan, neočekivan, ali Milojević nije želeo da traži izgovore, niti alibi.

"I protivnik je takođe bio umoran. Morali smo da pretvaramo prilike u golove. Dublja analiza će možda pokazati zašto nismo postigli više golova. Moguće da je psihološki faktor odigrao ulogu."

Golman Cican Stanković odbranio je dva penala protivniku iz Mostara, ali ni to nije bilo dovoljno za nastavak borbe za Ligu Konferencija.

"Penale smo izgubili jer su promašivali oni koji su rekli da su spremni da pucaju. Naš golman je skinuo dva. To nije lako. A mi smo promašili tri", zaključio je Milojević.


tagovi

Vladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara