Gustavo Enrike (©Reuters)
Gustavo Enrike (©Reuters)

Flamengo protiv četvrtoligaša nastavlja seriju pobeda

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.07.21. | 23:05

U prvom meču osmine finala nacionalnog kupa aktuelni prvak Brazila u noći između četvrtka i petka od 01.00 dočekuje ABC

Aktuelni šampion Brazila, Flamengo, četvrti je najuspešniji tim u istoriji nacionalnog Kupa. Osvojio je tri trofeja, a četvrtim bi na listi uspeo da se izjednači sa Palmeirasom. Ima dobre šanse da se popne na tron prvi put od 2013. godine, u noći imeđu četvrtka i petka od 01.00 časova igraće protiv četvrtoligaša ABC za plasman u četvrtfinale.

Biće to prvi od dva meča. Revanš je kroz nedelju dana. Iako je razlika u klasi ogromna, moraće Flamengo da bude oprezan. Šapekoense i Botafogo su se već sapleli ove godine o izuzetno neugodni ABC.

Izabrane vesti

01.00: (1,12) Flamengo (8,00) ABC (16,0)

Nema četvrtoligaš toliko lošu ekipu. Među prvotimcima su Felipe Manoel, nekadašnji vezista Levantea i Maritima, kao i Mateus Miler, koji je igrao u Portugaliji za Estoril.

Računajući zvanične utakmice i prijateljske, Flamengo nikada nije izgubio od ABC-a. Sastali su se osam puta, a tim iz Rio de Žaneira je trijumfovao u sedam navrata. Ukupna gol-razlika je 17:2 u korist crveno-crnih.

Očekivano, neće Flamengo igrati noćas u najjačem sastavu. Rodrigo Kajo, Filipe Luis i Gustavo Enrike su dobili slobodan dan, da se odmore. Umesto njih na teren će najverovatnije Bruno Viana, Leo Pereira i Rene. Očekuje se da se na teren vrati i Isla, koji je propustio meč sa Sao Paulom (5:1) minulog vikenda u Seriji A. S druge strane ABC je gotovo kompletan, samo Valison je pod znakom pitanja zbog toga što njegov oporavak od povrede ne teče baš po planu.

Flamengo je u seriji od pet uzastopnih pobeda u svim takmičenjima. Vezao je tri trijumfa u prvenstvu i dva u Kopa Libertadoresu. Brazilski velikan je u šampionatu Južne Amerike eliminisao Defensu i Hustisiju ukupnim rezultatom 5:1.

Na poslednja tri meča je Flamengo dao redom pet golova Bahiji, četiri Defensi, pa pet Sao Paulu. Strašna forma.

S druge strane i ABC je u seriji pobeda. Trijumfovao je na tri uzastopna meča, bez primljenog gola. To je bilo dovoljno da se izdvoji na vrhu tabele Serije D sa četiri boda više od drugoplasirane Amerike Rio Grande do Norte.

KUP BRAZILA – OSMINA FINALA (PRVI MEČEVI)

Sreda

Atletiko Paranense – Atletiko Gojas 2:1 (0:0)

Vitorija – Gremio 0:3 (0:1)

Krikiuma – Fluminense 2:1 (1:0)

Četvrtak

Santos – Huazeirense 4:0 (0:0)

Atletiko Mineiro – Bahia 2:0 (1:0)

Sao Paulo – Vasko 2:0 (1:0)

Fortaleza – CRB – U TOKU

Petak

01.00: (1,12) Flamengo (8,00) ABC (16,0)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kup BrazilaFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara