Veliki poduhvat Veleža – Rođeni izbacili Milojevićev AEK

Fudbal 29. jul 202123:06 2 komentara
FK Velež
FK Velež

U četvrtak su plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije obezbedili Velež i Rijeka. Takmičenje je završeno za banjalučki Borac i Škendiju.

Velež je eliminisao AEK pobedom na penale 0:1 (3:2) u Atini.

Veliki poduhvat napravili su fudbaleri Veleža kada su u prvom meču na sarajevskoj Grbavici savladali AEK 2:1. Rođeni su u četvrtak u revanšu odolevali svim pokušajima ekipe Vladana Milojevića sve do osmog minuta nadoknade kada je AEK uspeo da dođe do pogotka i meč uvede u produžetak. Iskusni Petros Mantalos bio je strelac.

Nakon produžetaka bez golova, Velež je bio bolji u penal seriji 3:2 i obezbedio plasman dalje.

Imao je Velež čak i neznatno veći posed lopte na ovom meču, AEK je bio tim sa više pokušaja što je i očekivano. Domaći su šutirali 17 puta, od toga pet puta u okvir gola. Ali, ni Velež se nije branio. Od osam šuteva ka golu AEK dva su išla u okvir uz dve odbrane golmana domaćih – tri manje nego što je upisao Slaviša Bogdanović.

U produžecima se odnos snaga malo promenio, AEK je imao neznatno veći posed, ali je broj pokušaja i šuteva ka golu Veleža rastao konstantno. Upisao je golman mostarskog tima još dve odbrane u nastavku i tako doveo svoj tim do penal serije.

Georgijević je bio neprecizan u prvoj seriji, ali ništa bolje nije prošao ni Ansarifard. Brandao je doneo prednost Veležu da bi usledila dva pogođena penala AEK i promašaj Vehabovića.

Cvijanović je doneo nadu Veležu pogotkom u četvtoj seriji, nakon čega je usledio promašaj Lopesa i sve se svelo na podlednji penal. Precizan je bio Zvonić, a Arauho je promašio i slavlje Veleža je moglo da počne.

Rival u narednoj rundi Rođenima će biti Elfsborg.

Rijeka je do trećeg kola došla i drugom pobedom u dvomeču sa Gzirom. U prvom meču Rijeka je slavila 2:0, a u drugom je na Rujevici postigla jedan gol.

Strelac za miran meč Riječana bio je u 27. minutu Josip Drmić.

U sledećem kolu Rijaka će imati značajno teži zadatak jer joj slede dva duela sa Hibernijanom.

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, Borac iz Banjaluke eliminisan je od Linfilda koji je prolaz dalje obezbedio u prvom meču u kome je slavio 4:0. U drugom meču u Banjaluci nije bilo golova.

Takmičenje je završeno i za Škendiju koja je poražena od Rige i u drugom meču, ovoga puta kao domaćin rezultatom 1:0. Riga je na svom terenu u prvom duelu slavila 2:0.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare