(©UEFA)
(©UEFA)

Treće kolo LK: Soči čeka Partizan, Voši stiže LASK, Šveđani dolaze kod Čuke

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.07.21. | 22:52

Brđanima rival Hamarbi

Stavljena je tačka na drugo kolo kvalifikacija za Ligu Konferencije i odlična je stvar što su sva tri srpska predstavnika opravdala status favorita na žrebu i prošla u treću rundu.

Ne samo da su prošli, nego su i Partizan i Vojvodina i Čukarički u večerašnjim revanšima ostvarili pobede, koje će dosta značiti Srbiji na UEFA rang listi klubova, na kojoj se juri 15. mesto i dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Poznato je i s kim će naši klubovi igrati u trećem kolu kvalifikacija. Partizan će narednog četvrtka igrati protiv Sočija u Rusiji. Biće to jako težak dvomeč, u koji iako po koeficijentu jeste favorit, Partizan teško da ima više od 50 odsto šansi da prođe.

Mada Soči nije po imenima toliko jak kao prošle sezone, jer su mu neki igrači otišli, u drugom kolu kvalifikacija je protiv azerbejdžanske Kešle postigao sedam golova (3:0, 4:2) i lagano prošao dalje.

Najviše problema, utisak je, imaće Vojvodina. Novosađani su i večeras u revanšu savladali Panevežis (1:0), ali su igrali jako slabo, čak su Litvanci u dobrom delu meča bili bolji tim, a pukom srećom Lale su u 96. minutu došle do pobede iz kontre, kojoj je prethodila stativa koju su uzdrmali gosti.

Naredno kolo na Karađorđe dovodi austrijski LASK, najuspešniji austrijski tim u Evropi u poslednje tri sezone posle Salcburga. U tom periodu crno-beli iz Linca su pobeđivali PSV (4:1), Sporting Lisabon (3:0), AZ Alkmar (2:0), Ludogorec (4:3, 3:1). Sve u svemu, izuzetno ofanzivna i moćna ekipa koja kao favorit dolazi u Novi Sad.

Posle dugog puta u Azerbejdžan, ekipu Čukaričkog čeka sada druga ruta – na sever. Tačnije, prvo će Hamarbi stići na Banovo brdo, a onda će se revanš igrati u Švedskoj.

Hamarbi je i u revanšu 2. kola pobedio Maribor u gostima (1:0, prvi meč 3:1) i lagano prošao u naredno kolo. Peh za Brđane je što je novi trener švedskog kluba Miloš Milojević, koji je do ovog leta bio pomoćnik Dejanu Stankoviću u Crvenoj zvezdi, te savršeno dobro poznaje Čukarički.

Ponedeljak donosi žreb za 4. kolo kvalifikacija.


tagovi

FK PartizanLiga konferencijeFK VojvodinaČukarički

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara