Popović (© Star sport)
Popović (© Star sport)

Dete na golu sačuvalo Partizan: Crno-beli idu na Soči, ali će u Rusiji morati bolje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.07.21. | 22:30

Golovima Pantića i Rikarda tim iz Humske i drugi put savladao slovački DAC - 2:0

Dupla pobeda. I to bez primljenog gola. Rezultat revanša ukazuje da je Partizan rutinski savladao prvu prepreku na putu ka grupnoj fazi Lige konferencija, ali ga je gostovanje u Dunajskoj Stredi opomenulo da bi trebalo da bude obazriviji kad preko puta budu jači rivali. A već naredne sedmice naspram srpskog predstavnika biće raspucani Soči.

Crno-beli su odradili šta se od njih tražilo. Opet su savladali DAC, na trijumf u Beogradu, nakalemili još jedan u okolini Bratislave (2:0) i ukupnim skorom 3:0 opravdali ulogu favorita, plasiravši se u treće kolo eliminacionih borbi za plasman u grupnu fazu trećeg po važnosti UEFA takmičenja.

Izabrane vesti

Tamo su Parni valjak pogurala njegova deca: Danilo Pantić pogotkom dovoljnim da zaustavi nalete motivisanog domaćina, Aleksandar Popović da odbranama - čak i kaznenog udarca - otkloni opasnost pred svojim golom i smiri napade panike u klecavoj, prinudno sastavljenoj, odbrani.

U najslabijem izdanju od početka sezone nagoveštaj presude stigao je u vidu Pantićevog hica sa ivice kaznenog prostora u 20. minutu na sjajnu povratnu loptu Bibarsa Natha. Taj potez povratnika iz Čelsija imao je dejstvo brohni bombone po goste, jer je sastav Antala Nemeta snažim pritiskom na poslednju liniju u uvodu susreta pretio da istopi prednost favorita kao Sunce asfalt na beogradskim ulicama ovog leta. Partizan se davio u defanzivnim problemima, bio previše odsutan, dekoncentrisan, Slobodan Urošević i Igor Vujačić su brzo zaradili žute kartone, nervoza se prenela na ostatak tima i sve dok Pantić nije potegao desnom nogom delovalo je da će ovo biti mučno veče za crno-bele.

Istini za volju, samo nekoliko sekundi pre Pantićeve strele Siniša Saničanin je na ubacivanje Miloša Jojića mogao glavom da donese Partizanu prednost, umalo to nije uradio Rikardo Gomeš u nadoknadi prvog dela posle genijalne asistencije Bibarsa Natha, međutim, tim Aleksandra Stanojevića nije bio ni izbliza opasan i konkretan kao prošle sedmice u Humskoj.

Razlog tome je otresito izdanje DAC-a, oličeno u probojima Argentinca Lusijana Vere, trkačkim sposobnostima Šaranija Zubera, agresivnom pristupu Marka Divkovića... Viceprvak Slovačke predstavio se u potpuno drugačijem svetlu i ovog četvrtka je zaslužio bolji rezultat. Možda bi ga i ostvario da među stativama nije stajao Aleksandar Popović.

Strahovali su Grobari kako će se odlazak Vladimira Stojkovića u Saudijsku Arabiju odraziti na kvalitet odbrane, pitali može li golman iz „klase 1999“ da iznese veliko opterećenje na mladim ramenima, a onda je Užičanin na evropskom debiju opravdao poverenje struke. Meč je završio sa četiri odbrane, od kojih je najvrednija ona iz 78. minuta kad je Hrvatu Andriji Baliću ukrotio udarac sa bele tačke, iako je veliko pitanje da li je švajcarski arbitar Bieri opravdano dosudio jedanaesterac posle duela Siniše Saničanina i Nigerijca Taiva.

Kakav je posao odradio Popović i koliko ga kolege cene jasno se videlo kad su mu potrčali u zagrljaj. I njima je jasno da ih je spasao momak koji pre ovog susreta nijednom nije branio uu UEFA takmičenjima.

Kako to obično biva, kad se velika šansa ne iskoristi odmah sledi kazna. Nije sekundara obrnula ni dva kruga otkako je Popović održao Partizan u životu, a gosti su duplirali prednost, zahvaljujući proboju Saše Zdjelara, ubacivanju zadnjeg veznog u peterac i realizaciji Rikarda Gomeša. Ono što nije uradio u finišu prvog, jeste napadač sa Zelenortskih Ostrva u drugom poluvremenu, iz praktično jedine prave akcije gostiju overio pobedu i nagovestio da je spreman za Soči.

Iako će u Rusiji Partizan morati da ima više raspoloženih igrača. Da ne zavisi samo od golmana... Paradoks je da je u Dunajskoj Stredi slavio ubedljivije nego u Beogradu, iako je opšti utisak da je više pokazao pred svojim navijačima.


KVALIFIKACIJE ZA LIGU KONFERENCIJA, DRUGO KOLO, REVANŠ MEČ

DAC – PARTIZAN 0:2 (0:1), prvi susret 0:1

/Pantić 20, Rikardo 80/

Dunajska Streda

Sudija: Alain Bieri (Švajcarska)

DAC (3-5-2): Jedlička – Kružilak, Beskorovaini, Bruneti – Vera, Ndžai, Šefer, Nebila (od 46. Balić), Cikaniks – Zuberu, Divković. Trener: Antal Nemet.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić (od 71. Šćekić)– Marković (od 61. Holender), Natho (od 61. Jović), Pantić (od 87. Pavlović) – Rikardo (od 87. Milovanović). Trener: Aleksandar Stanojević.


tagovi

FK PartizanAleksandar PopovićDanilo PantićLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara