Novi Falko i jedan zadnji vezni 1foto: Srđan Stevanović Starsport

Sigurna četiri miliona evra u kasi, petu godinu zaredom obezbeđena grupna faza jednog međunarodnog takmičenja, „petarda“ u mreži Kairata kao vid „osvetoljubivog“ revanša i divan dečiji kolorit na tribinama stadiona „Rajko Mitić“ ukupni su benefiti prolaska fudbalera Crvene zvezde u treće kolo kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona (5:0)

Moldavski Šerif, već sledeće nedelje, sigurno će biti veći izazov od, povredama i korona virusom desetkovanog Kairata na meču u prestonici Srbije, međutim i crveno-beli bi trebalo da budu smeliji, taktički potkovaniji i koncepcijski spremniji nakon prikazanog protiv kazahstanskog šampiona.

Deljiv je utisak da Zvezda, makar na Marakani, može da igra sa samo jednim zadnjim veznim, da su sa dvojicom linije tima predaleko, igra čitljivija i sporija, odnosno da po desnom „krilu“ mora delovati ubojitiji igrač od Bena.

Falko se pruženim u revanšu nametnuo, a to što je Gobeljić u poređenju sa Gajićem bio produktivniji pokazuje koliko je Zvezda krhka na desnom beku, odnosno desnoj strani poslednje linije.

Videlo se prema rekacijama trenera Stankovića, kao i igrača posle utakmice, koliko su i sami bili sumnjičavi nakon lošeg izdanja u Almatiju.

Realnost i racionalnost najbolji su životni saveznici, čak i u okolnostima kada je rival zasluženo preslišan, a kvalitet na terenu bio neupitan. Kairat u Beogradu nije napadao; Kairat je bio bezopasan, negledljiv i prespor tako da se ne može reći da je Pankov, recimo, položio test sa pitanjima mirnoće u prvom pasu, iznošenju lopte i sigurnosti u skok igri.

Komocija Gobeljića bila je u korespodenciji sa odsustvom levog beka Sujumbajeva, odnosno Kantea, verovatno najdominantnijeg igrača u skoku.

Konstrukcije igre je bila bolja, koliko zbog povratka Kange u startnu postavu kao kreativca iz zadnje linije, toliko i zbog načina igre protivnika, koji je, u odnosu na prvi susret, bio neprepoznatljiv.

Odstojanje između protivničkih defanzivaca i kreativaca nalik Kataiju ili Ivaniću obično je bio toliko da su obojica imali dovoljno prostora da se nameste i demonstriraju tehniku šuta.

– Odigrali smo perfektnu utakmicu. Trebalo bi ovako da uđemo u svaki meč i nećemo sigurno imati problema u daljem takmičenju – stava je Katai.

Čini se da je Dejan Stanković u sredu uveče pogodio u metu odlukom da Falku da prednost u odnosu na Bena.

Načuo je sigurno i Italijan da se Zvezdan Terzić raspituje o ceni povratne karte, ali ne u Leće, već Moncu koja je pokazala spremnost da Zvezdi vrati uloženo prilikom njegovog transfera.

Falko se fino nadopunjavao sa Gobeljićem i divnim pogotkom verovatno na određeno vreme odložio predviđeni sastanak između Terzića i Berluskonija.

– Crvena zvezda je pokazala da je najveća kada je najteže. Sigurno najveća pobeda je atmosfera na Marakani i više od 20.000 dece koja su sa svih strana od Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije, Rumunije i naravno Srbije došla da bodre Zvezdu i na to smo neizmerno ponosni. Ono što želim da naglasim jeste da će Crvena zvezda nastaviti sa ovom praksom stvaranja malih zvezdaša – obećao je Terzić, generalni direktor Zvezde.

U ponedeljak žreb za plej-of

U ponedeljak će biti obavljen žreb za plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona. Zvezda će biti u grupi nepovlašćenih ekipa, a zanimljivo je da nosioci u dosadašnjem toku kvalifikacija imaju perfektan učinak 10/10. Povlašćeni će biti: Salcburg, Dinamo Zagreb/Legija, Slavija Prag/Ferencvaroš i Olimpijakos/Ludogorec. A nepovlašćeni: Jang Bojs/Kluž, Crvena zvezda/Šerif, Malme/Rendžers i Brondbi.

Ivanić: Ućutkali smo kritičare

– Puno mi je srce kada vidim toliko dece, pružili su nam veliku podršku. Mi smo slušali ove nedelje razne komentare na naš račun. Vredno smo trenirali i na kraju ućutkali sve kritičare. Naš najveći adut je što verujemo jedni u druge i to će tako ostati. Pripremićemo se za Šerif i daćemo sve od sebe da prođemo – laknulo je i Ivaniću, strelcu četvrtog gola crveno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari