Novi Sad Vesti

Sutra protest “Pravda za Ninu” na mestu pogibije devojke u Petrovaradinu

ninin-prolaz
Printskrin: Google Street View/Izvor: Telegraf

Zbog tragične smrti devojke Nine Rađenović (21) u naselju Petrovaradin, koju je pokosio automobil 6. juna ove godine, građani Petrovaradina će sutra, 30. jula, od 20 časova, održati protest “Pravda za Ninu” u Petrovaradinu, na mestu na kojem je nastradala Nina Rađenović.
Već dva meseca, od Ninine pogibije, oni traže bolje rešenje za saobraćajnu crnu tačku, ali i da se mostić preko potoka gde je devojka stradala nazove njenim imenom.

Protest sada organizuju porodica i prijatelji nastradale devojke, jer su nezadovoljni načinom na koji se vodi istraga i pravosudni postupak.

Kako je rečeno u policiji nakon saobraćajne nesreće, mladić koji se nalazio za volanom automobila dobio je krivičnu prijavu zbog sumnje da je učinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a koji je nakon saslušanja kod tužioca pušten da se brani sa slobode.

Protest u Petrovaradinu će se održati na mestu pogibije u Preradovićevoj ulici u Bloku 8 (kod Mikromarketa).

Na više mesta je okačen i poziv naslovljen “21 ruža za Ninu” i u njemu se, između ostalog, kaže:

“Poštovani građani Petrovaradina i svi sugrađani, pozivamo vas na skup. Nina je mogla biti vaše dete, unuče, bratanica, sestričina… Složno za Ninu.”

Neposredno nakon saobraćajne nesreće deo građana Petrovaradina protestovao je ukazujući na problem loše saobraćajne signalizacije u ovom delu Preradovićeve ulice. Tada su putari izašli na teren i popravili horizontalnu signalizaciju, a lokalna vlast je građanima obećala semafor, prenosi portal 021.

Inače, u Petrovaradinu je od 2016. do 2020. godine, na potezu Reljkovićeva, Preradovuićeva, Račkog bilo četiri nesreće. U blizini mesta koje građani žele da nazovu “Ninin prolaz”, na pešačkom prelazu 2019. godine poginula je jedna osoba.

Nedaleko odatle, iste godine, još jedna osoba poginula je prelazeći Preradovićevu ulicu.

U Reljkovićevoj ulici takođe je poginuo jedan pešak, 2018. godine, koji je bio pod dejstvom alkohola, što je faktor koji je, zajedno sa propustvom vozača i neprilagođenoj brzini, doprineo nezgodi.

Još jedna nesreća sa smrtnom posledicom dogodila se prošle godine u Ulici Račkog, kada su se sudarila dva automobila.

Žitelji Karaburme traže hapšenje sudije koji je oslobodio Stefanovog ubicu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

756 Shares
756 Shares
Share via
Copy link