Najnovije vesti
Vesti Beograd
POBEDA, 1. ČIN Stanari Bloka 37 ispratili građevinske mašine, korak su bliže rešenju, ali stražare i dalje, jer: "NEMA JOŠ OPUŠTANJA"

POBEDA, 1. ČIN Stanari Bloka 37 ispratili građevinske mašine, korak su bliže rešenju, ali stražare i dalje, jer: "NEMA JOŠ OPUŠTANJA"

Nakon današnjeg sastanka stanara Bloka 37 i čelnika Grada Beograda, građani su optimistični i nadaju se konačnom rešenju problema, ali kako kažu, i dalje su u pripravnosti i dežuraju svaki dan.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
blok 37 Foto: Blic / RAS Srbija
blok 37

Prema rečima Aleksandra Angelovskog, člana tima građana koji pregovara sa Gradom Beogradom, stanovnici Bloka 37 su na dobrom putu da reše problem.

Predlog je zamena građevinske parcele, čime bi ova u Bloku 37 ostala javna površina, i u nadležnosti Grada Beograda, dok će investitoru biti ustupljena neka druga, na pogodnijoj lokaciji.

Ovako su građani reagovali kada je investitor prekršio dogovor o obustavi gradnje
Foto: Maja Popović / RAS Srbija
Ovako su građani reagovali kada je investitor prekršio dogovor o obustavi gradnje

Građani se nadaju da će čitav set obećanja u narednih mesec dana biti sproveden u delo, odnosno da će biti potpisani ugovori između Grada i investitora, o zameni zemljišta, što bi značilo konačno rešenje problema.

Mašine počele da odlaze

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je ranije danas za "TV Prva" da problem u Bloku 37 još nije konačno rešen, ali da više neće biti potrebe za sukobima između investitora i građana, jer su mašine počele da odlaze. On je dodao da misli da postoji rešenje problema koji u narednom kratkom periodu mogu da formalizuju.

Vesić je rekao da je razgovarao i sa stanarima i sa investitorima i da smatra da će taj problem tada biti konačno rešen.

Još je rano za opuštanje

Angelovski je potvrdio da je deo mašina sa gradilišta uklonjen i da su stanovnici ovog bloka to ispratili uz ovacije. Međutim, iako su svi vrlo optimistični nakon današnjeg sastanka, nema još opuštanja.

Svako veče građani se okupljaju, kako bi situaciju držali pod kontrolom, dok sve mašine ne budu uklonjene i ugovori potpisani.

Pročitajte još

Naknadno će se razmatrati šta će se naći na spornoj površini, da li će ona biti ponovo pošumljena ili će se graditi objekat primeren lokaciji, koji bi bio od opšteg značaja za građane ovog dela Novog Beograda.

Podsećamo da protesti stanovnika Bloka 37 na opštini Novi Beograd, protiv izgradnje sedmospratne zgrade koja bi u potpunosti narušila izgled i funkcionisanje bloka, traju već dva meseca. U rešenju ovog problema učestvuje Grad Beograd, koji pokušava da nađe rešenje za građane, investitora i sam grad.