NOVI DETALJI HAOSA U TUNISU: Premijera navodno pretukli u predsedničkoj palati pre što je smenjen?
Foto: EPA/ MOHAMED MESSARA

nepotvrđeni izveštaj

NOVI DETALJI HAOSA U TUNISU: Premijera navodno pretukli u predsedničkoj palati pre što je smenjen?

Planeta -

Premijer Tunisa Hišem Mešiši (47), koga je predsednik smenio, navodno je fizički napadnut u predsedničkoj palati.

Premijer Tunisa navodno je fizički napadnut u predsedničkoj palati nakon što ga je predsednik Kais Said smenio, zajedno sa ostatkom vlade, prenosi Indipendent.

Said je raspustio i parlament i najavio da da će preuzeti i mesto državnog tužioca. On je izjavio i da su njegove akcije bile ustavne i neophodne da bi se povratila politička stabilnost. Kritičari optužuju Saida za puč.

Međutim, sajt Midl ist aj je preneo da je Mešiši pozvan u predsedničku palatu u utorak i rečeno mu je da stane sa strane. Kada je odbio, prema pisanju sajta, on je pretučen i pretrpeo je "značajne" povrede.

Izveštaj Midl ist aja još nije zvanično potvrđen, a Mešisi nije viđen u javnosti otkako je Said preuzeo vlast. On je navodno kod kuće i demantuje tvrdnje da je u kućnom pritvoru.

Mešiši je u saopštenju naveo da neće biti "remetilački faktor" i da je spreman da preda vlast novom premijeru koga odredi predsednik.

"Predaću odgovornost osobi kojoj će predsednik republike ukazati poverenje da vodi vladu i poželeću sreću novom vladinom timu", poručio je.

Uprkos brojnim kritikama opozicije, Saidove akcije imaju veliku podršku javnosti.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja